La Asociación de Comerciantes y Profesionales de Puerto de Sagunto organitza la 24a edició Fira del Comerç i Turisme

A més, destaquen altres iniciatives de suport al comerç local com la ‘gran picaeta marinera’
Imagen 1
La Asociación de Comerciantes y Profesionales de Puerto de Sagunto (ACPS), en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt, organitza la Fira del Comerç i Turisme de Sagunt, que obrirà les portes els pròxims 26, 27 i 28 de maig, i comptarà amb més de 2.700 metres quadrats en la zona del Triangle Umbral del Port de Sagunt. Enguany, la Fira tindrà un enfocament mariner.

Es tracta d'una iniciativa que es porta realitzant 24 anys, i que la ACPS, en representació dels comerços que participen i representen a esta associació, ha organitzat de nou per a traure el comerç al carrer i fomentar així el comerç de la localitat.

El delegat de Comerç i Mercats, Sergio Moreno, ha destacat que “des de l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Sagunt recolzem este tipus d'iniciatives que serveixen per a incentivar i potenciar el comerç de la nostra ciutat, i donar a conéixer, al mateix temps, la qualitat dels productes que es venen en el nostre municipi i la gran professionalitat dels seus dirigents. Pensem que és necessari apostar per estos formats de promoció i dinamització comercial, perquè així augmentem la notorietat del comerç local i anem a crear un ambient lúdico-festiu que propicia la compra i l'augment de les vendes”.

El president de la ACPS, Marcelo Cuadros, ha explicat que "en esta jornada de tres dies, s'oferirà a la ciutadania una gran varietat de propostes i animació en esta zona, a més d'un ampli horari on poder efectuar les compres de forma tranquil·la i agradable, convertint el Triangle Umbral en una zona especial d'oci i compres al Port de Sagunt”.

A més de totes les animacions lúdiques, els més xicotets també tindran el seu espai amb el taller de ‘xicotets cuiners’, que tindrà lloc el dissabte 27 i diumenge 28 de maig d'11.30 a 13.30 hores.

Per altra banda, Cuadros ha convidat tots els veïns i veïnes de la comarca “a acoster-se fins a esta zona els pròxims dies 26, 27 i 28 de maig per a gaudir de tota l'àmplia oferta d'oci i comprovar les novetats i els millors productes. Un exemple més del dinamisme i de la importància del nostre comerç tradicional”.  Foto d'arxiu de la Fira del Comerç i Turisme

'Gran picaeta marinera'
 
D'altra banda, la ACPS ha organitzat la ‘gran picaeta marinera’, una ruta per diversos establiments hostalers del Port de Sagunt durant els caps de setmana del 19, 20 i 21 i del 26, 27 i 28 de maig. Es tracta d'una iniciativa de suport al comerç local que té l'objectiu de dinamitzar la seua activitat i potenciar el sector. En esta ruta es podran degustar variades tapes i begudes per un preu de 3 euros.

Els participants que degusten alguna de les tapes rebran un carnet de la picaeta i en cada establiment on consumisquen se'ls posarà un encuny. Una vegada complet hauran de dipositar-lo en l'urna gastronòmica situada en la Fira Comercial, per a poder aconseguir un dels 10 premis que se sortegen.

Els establiments adherits a esta proposta són: La Bodega, Luxmar, Guernica, Plenamar, Cañas y Barro, Todo a 1€, Mare Nostrum i La Tasca. A més, un tren turístic recorrerà els divendres de festa marinera des de les 18.00 hores fins a les 21.00 hores.

L'esdeveniment finalitzarà el diumenge 28 de maig, a les 18 hores, amb els sorteigs de la campanya de la ‘gran picaeta marinera’, entre altres sorpreses.