L'IES Eduardo Merello celebra el seu 50 aniversari amb una exposició fotogràfica

Al voltant de 80 imatges exposades en el Centre Cívic relaten la història de l'IES Eduardo Merello
 
 
L'IES Eduardo Merello ha celebrat el seu 50 aniversari amb una exposició fotogràfica de 80 imatges, a més d'objectes relacionats amb l'aprenentatge en el centre, que relaten la seua història i evolució en l'últim mig segle. La col·lecció, exposada en la Sala d'Exposicions del Centre Cívic del 20 al 27 de gener, ha sigut inaugurada avui pel regidor d'Educació, José Manuel Tarazona i el director de l'IES Eduardo Merello, Vicente Tomás. A més, tots dos han presentat una placa commemorativa de l'aniversari.
 

 
“Per a nosaltres és molt important esta inauguració, perquè és el 50 aniversari d'un institut tan important com la Escuela de Aprendices, fonamental per al desenvolupament educatiu, productiu i industrial del nostre municipi, sobretot en l'àmbit de l'empresa Altos Hornos del Mediterráneo, que enguany compleix cent anys. És una associació que va suposar la primera formació dual i que s'ha consolidat durant molts anys sent una referència en la formació professional”, ha dit el regidor d'Educació.
 

 
Tarazona ha assegurat que “és un orgull estar ací, al costat d’estos professionals de l'educació de tants anys, alguns ja jubilats, però que han demostrat la seua vàlua professional”, i els ha donat l'enhorabona.
 


Vicente Tomás ha explicat que les imatges exposades “representen el viscut” en el centre educatiu “durant estes cinc dècades, i portaran a la nostra ment records, sensacions grates i altres més amargues, per esdeveniments polítics i socials de l'època”.
 
Segons el departament d'Arxius i Biblioteques de l'Ajuntament de Sagunt, “la intenció no és realitzar una exposició històrica, sinó una exposició afectiva, d'esdeveniments, persones, de records viscuts en comunitat. Per açò en els diferents panells veurem escenes quotidianes, projectes, activitats, persones, alumnes, professors… Tot el que es desenvolupa i envolta la vida d'un centre educatiu”.