L'enllumenat nadalenc ja llueix als carrers de Sagunt

L'inici de l'enllumenat ha començat a les 18.00 hores i s'apagarà el 7 de gener de 2023. Les llums s'activaran tots els dies des de les 17.30 hores fins a la 1.00 del matí

L'Ajuntament de Sagunt ha il·luminat esta vesprada a les 18.00 hores l'enllumenat nadalenc, que ja llueix als carrers del municipi. Els xiquets de la coral del col·legi Sant Vicent Ferrer de Sagunt juntament amb la Unió Musical Portenya han sigut els encarregats de posar música a l'acte, delectant a la ciutadania totes dos amb un repertori variat de nadales i música clàssica popular.

Igual que l'any passat, este nadal l'Ajuntament de Sagunt continua apostant per il·luminar els carrers i places de la ciutat amb decoracions modernes, innovadores i ressò responsables en color blanc càlid, a penes esguitat per verd nadalenc (garlanda) i blanc pur com a contrast.

Per a això, el Consistori ha mantingut el pressupost que es va destinar l'any passat per a tal finalitat, el qual va ser incrementat més del doble del d'anys anteriors. Esta contractació ascendix a la quantitat de 104.926,77€ (IVA inclòs), sent l'empresa Blachere Iluminaciones España S.A l'adjudicatària del concurs públic després de la seua licitació, i l'encarregada de realitzar la instal·lació elèctrica de l'enllumenat nadalenc.

A l'acte ha assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, juntament amb la regidora de Comerç i Mercats, Ana María Quesada, i altres membres de la Corporació Municipal. Moreno ha destacat que «amb este acte es dona l'arrancada a les compres nadalenques» i ha animat a la ciutadania a fer les compres nadalenques en el comerç local. A més, ha assenyalat que «el Nadal va de voler-nos els uns als altres i de pensar en l'amor, família i amistats, i este acte també va de voler a la ciutat, amb el que respecta a fer les compres i fer costat al xicotet comerç local». D'altra banda, Quesada ha agraït a la ciutadania per assistir i ha explicat que «des del departament de Comerç i Mercats es busca amb este il·luminat reactivar les zones comercials».

S'han decorat un total 56 emplaçaments, instal·lant-se 273 decorats ornamentals, que sumen 1.400 m² i que, no obstant això, es produirà un consum de tan sols de 18,2kw/h (enguany s'ha reduït 2 Kw per dia). Això ha sigut possible, sent el més nou i destacable d'esta instal·lació, gràcies a la utilització de la “tecnologia BIOPRINT”, utilitzada per segona vegada a Espanya i patentada per l'empresa Blachere, la qual reduix fins a un 80% les emissions de CO₂ i és produïda amb material biodegradable (resina de canya de sucre) i, d'altra banda, gràcies a l'alta qualitat del LED utilitzat i patentada, amb 257 mil punts de llum generant-se una lluminositat (LUMEN) de 942 mil (100% tecnologia LED). L'Ajuntament en este sentit vol apostar per una il·luminació de qualitat estètica optima.

Enguany es vol ressaltar novament, que es mantindrà la incorporació dels 10 espais nous que es van decorar l'any passat, també la col·locació dels dos grans arbres de nadal que es van situar en la plaça de Cronista Chabret i plaça del Sol, els quals es convertiran novament en importants focus d'atracció. També es col·locarà tecnologia streaming i pantalles Led en la plaça Cronista Chabret per a la retransmissió de l'acte de l'encesa nadalenca i s'amenitzarà l'acte amb la Unió Musical Portenya

L'inici de l'enllumenat ha començat a les 18.00 hores i s'apagarà el 7 de gener de 2023. Les llums s'activaran tots els dies des de les 17.30 hores fins a la 1.00 del matí. Amb esta mena d'enllumenat nadalenc, l'Ajuntament de Sagunt vol potenciar fonamentalment al comerç de la ciutat, però també a l'hostaleria i a la restauració, intentant traslladar optimisme a tots els ciutadans de Sagunt.