L’EIGE inicia un programa de legalització d'ocupants sense títol

Este programa consisteix a donar legalitat a aquelles persones que, havent ocupat un habitatge social d'esta entitat de manera irregular, puguen demostrar que ho van fer abans de juliol de 2015
Imagen 1
​Des de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), han posat en marxa un programa de legalització d'ocupants sense títol. Este programa consisteix a donar legalitat a aquelles persones que, havent ocupat un habitatge social d'esta entitat de manera irregular, puguen demostrar que ho van fer abans de juliol de 2015 i que compleixen els requisits per a optar a una d'aquests habitatges.

Este programa s'emmarca dins de la nova llei per la funció social de l'habitatge i pretén donar solució a una situació enquistada durant anys i que afecta més de 500 famílies a la Comunitat Valenciana. “La irregularitat de la situació pot estar motivada per moltes situacions; des de no tramitar correctament la subrogació de l'immoble, fins a l'ocupació anomenada de “puntada”, que és bàsicament ocupar un immoble buit forçant la porta de l'habitatge”, ha destacat la regidora de Serveis Socials, Mónica Caparrós.

Les famílies hauran de complir una sèrie de característiques per a optar a la regularització. Es tindrà en compte si han millorat les condicions dels habitatges, si s'han integrat en la comunitat de veïns, han de complir les condicions per a ser adjudicataris d'un habitatge social i patir una situació de vulnerabilitat social.

Des de la regidoria de Serveis Socials “valorem positivament este programa, ja que ajudarà a pal·liar la inseguretat en la qual viuen moltes d'estes famílies i els faran adjudicataris de ple dret. Anys de desídia i mirar per a un altre costat han convertit els barris d'habitatges socials en zones inestables que acumulen immobles sense regularitzar i dels quals no es pot assegurar que complisquen totes les garanties. A espera que l’EIGE ens remeta un llistat dels habitatges de Sagunt als quals afecta este programa, sí podem avançar que les famílies seran avisades tant del programa com dels terminis per a poder accedir-hi, de la mateixa manera que se'ls facilitarà tota la informació necessària per fer el més senzill possible este procés”.

Finalment, Caparrós ha conclòs que “quedem a l'espera que ens informen des d'esta entitat en quin moment es procedirà a intervindre als habitatges socials de Sagunt. Des de la regidoria de Serveis Socials hem fet arribar la nostra voluntat d'ajudar en tot allò que siga possible, és necessari que es vagen retallant els problemes d'accés a l'habitatge que s'han convertit en un dels més complexos i difícils d'abordar”.