L'aulari infantil del CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo estarà llest per al curs 2023/2024

Les obres que van començar aproximadament fa un any, avancen a bon ritme i s'espera que a l'estiu estiguen finalitzades

L'any passat van començar les obres del nou aulari d'infantil del CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo. El projecte ha tingut un cost d'1.298.590,74 euros (IVA inclòs) i ha sigut dut a terme per l'empresa Globalkee SL, juntament amb l'empresa CPM Construccions, Pintura i Manteniment SAU, constituïdes en unió temporal d'empreses amb el nom UTE CEIP Rodrigo. L'obra és finançada per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, a través del Pla Edificant.

Hui, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor de Contractació de l'Ajuntament de Sagunt, Javier Raro; el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, Josep Manuel Tarazona i altres regidors de la corporació municipal han visitat les obres de l'aulari infantil del CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno ha declarat que les obres previsiblement podran estar acabades abans del pròxim curs: «El compromís és acabar les obres abans que arribe el pròxim curs, perquè ací ja puguem tindre, no sols un aulari de dos anys, sinó que puguem tindre una única infraestructura acabant amb eixa separació que existia amb plaça Ibèrica».

L'actuació consta de la construcció d'un edifici annex al centre, d'una sola planta i amb dos patis interiors. Comptarà amb dues aules de primer cicle de 50 metres quadrats cadascuna; sis aules de segon cicle de 50 metres quadrats cadascuna; una aula per a xicotets grups de 25 metres quadrats; una sala d'usos múltiples de 50 metres quadrats; una sala per als equips docents de 13 metres quadrats; huit lavabos per a l'alumnat, un altre servei per als equips docents i un altre més per a persones amb mobilitat reduïda i personal no docent o extern.

També hi haurà un magatzem, un quart de neteja i un altre de fems, així com un quart d'instal·lacions o sala de calderes. S'inclourà, a més, una zona de jocs per a l'alumnat de primer cicle de 100 metres quadrats i una altra per a xiquets i xiquetes de segon cicle de 300 metres quadrats. Les instal·lacions exteriors tindran 200 metres quadrats coberts amb porxos i una superfície de 250 metres quadrats de voreres perimetrals.

«Açò millorarà i molt la qualitat educativa perquè permetrà traslladar a l’alumnat, integrat en un mateix centre. Però, a més a més, també, va a permetre que es donen nous serveis», ha recalcat el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, Josep Manuel Tarazona.