L'alcalde de Sagunt inaugura la primera jornada dirigida a monitors esportius amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge de xiquets autistes

Les jornades “Suports visuals. Mètodes per a facilitar l'aprenentatge” estan organitzades per l'Ajuntament de Sagunt i l'Associació Projecte Autisme (ASPAU)


 

L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, i la regidora delegada d'Esports, Tania Ortiz han assistit aquest matí a la primera jornada de “Suports visuals. Mètodes per a facilitar l'aprenentatge”. Les jornades estan organitzades per l'Ajuntament de Sagunt i l'Associació Projecte Autisme (ASPAU) i tindran lloc avui i matí en la sala d'audiovisuals de la piscina internúcleos.

Les jornades estan impartides per Concepción Peiró Climent, presidenta de l'Associació Projecte Autisme (ASPAU), i estan dirigides als monitors d'escoles d'iniciació esportiva. En aquestes primeres jornades s'han inscrit un total de 30 monitors ja que actualment hi ha xiquets amb autisme participant en activitats esportives organitzades per l'Ajuntament de Sagunt, concretament 10 xiquets que acudeixen a natació adaptada i atletisme adaptat.

L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, ha explicat que: “Tenir una discapacitat no significa que no es puga practicar cap tipus d'activitat sinó que ha d'haver-hi monitors preparats per a poder-los ensenyar. Portem anys fent activitats d'aquest tipus per a crear una major connexió entre alumne i monitor i perquè tots els xiquets puguen tenir accés a practicar esport. Estic molt content amb la resposta que han tingut aquestes jornades. Per a nosaltres és molt important perquè amb aquesta preparació des de l'àrea d'Esports podem oferir un servei més complet i els monitors cada vegada van a tenir major capacitat de resoldre la problemàtica que pot tenir qualsevol alumne.”

La regidora delegada d'Esports, Tania Ortiz, ha explicat que “En primer lloc agrair a Concha el seu oferiment per a impartir aquestes jornades i destacar que ASPAU treballa amb aquests xiquets i ells són els que més ens poden ajudar. No volíem que aquestes jornades anaren destinades solament als monitors que treballen amb xiquets autistes ja que tots els monitors es poden trobar en qualsevol moment amb aquests xiquets en el seu treball. Estic encantada de la resposta que han tingut les jornades per part dels monitors, que treballen fenomenal i s'interessen per aquest tipus d'eines”.