L'alcalde de Sagunt inaugura la jornada sobre Comunicació Digital, Turisme i Cultura 2.0 dins del programa SIC2M15

A la trobada, que està tenint lloc aquest divendres en el Museu de la Via del Pòrtic, també han assistit els regidors José Luis Martí, Ximo Catalán i Davinia Bono


L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, ha inaugurat una nova jornada sobre Comunicació Digital, Turisme i Cultura 2.0 dins del programa SIC2M15. La trobada està tenint lloc aquest divendres, 6 de febrer, de 9 a 14 hores, en el Museu de la Via del Pòrtic i està destinat als àmbits del periodisme i la promoció turística. També han assistit el delegat d'Informàtica i Comunicacions, José Luis Martí; l'edil de Turisme, Ximo Catalán; i la regidora Davinia Bono. 
 
La labor dels mitjans de comunicació i la tasca específica de prescripció turística del municipi de Sagunt són els focus d'atenció de l'intercanvi de criteris, amb l'objectiu de generar coneixement i incorporar nous marcs de referència als models utilitzats en la promoció de la identitat i la reputació de l'oferta d'un territori.
 
Durant la inauguració de la jornada, l'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, ha destacat: “SagunTics és molt important ja que, actualment, les noves tecnologies, les xarxes socials i internet són un fòrum magnific per a donar-se a conèixer. SagunTics és una forma de construir un punt de trobada d'oportunitats. Des de l'administració, que té una vocació de servei als altres, posem mecanismes a l'abast dels nostres veïns, obrim els nostres espais culturals físics, però també hem posat nostra pròpia seu electrònica a la disposició de tots. SagunTics és una manera de recolzar el talent local. La nostra ciutat compta amb nombrosos recursos i un enorme potencial humà. A més, del talent creatiu es pot passar al emprendiment, la qual cosa ens va portar a crear línies per a oferir ajudes als emprenedors. La iniciativa de SagunTics ha sorgit d'una idea conjunta, que ha evolucionat i a la qual s'han anat sumant persones de gran talent. Amb SagunTics hem posat la primera pedra i, posteriorment, hem organitzat jornades sobre disseny, gastronomia o sobre el nostre entorn. El talent i la innovació són fonamentals per al desenvolupament de la ciutat i que existisca gent amb iniciativa i idees diu molt del nostre municipi”. 
 
Aquest esdeveniment s'emmarca en la labor de reflexió promoguda per el “Fòrum Suc de Taronja” i l'Ajuntament de Sagunt a través de la delegació de Turisme. El lema és Sagunt Intel·ligent i Creatiu SIC 2M15 i la finalitat és preparar els continguts que seran objecte de reflexió en el Congrés sobre Economia Social i Economia Creativa, que tindrà lloc en el mes d'abril en el municipi.
 
La jornada està coordinada per Pako Giménez, d'ENCAMINA, que reflexiona sobre les tendències en la labor prescriptora 2.0. A la mateixa assisteixen, al costat de creatius de diferents àmbits, periodistes, empresaris, representants de col·lectius socials i persones amb interès en l'acció prescriptora en diferents àmbits, com l'educatiu, el turístic i el polític.
 
La participació de Palmira Benajas, d'Onda Cero, i de Joaquín Clemente, de València Plaza, periodistes amb una llarga trajectòria en els àmbits de la informació local i de l'activitat econòmica respectivament, permetrà identificar el paper diferenciat en la gestió de la informació del periodista en els moments actuals, singularment a través de mitjans com la ràdio i les xarxes socials.

La XVIII Gala d’AFACAM inicià Més Escena a Sagunt

17 d’agost 2022

La programació continuarà amb cinc espectacles més: els dies 30 i 31 d'agost, amb Asamblea de Mujeres, d'Aristòfanes; el 2 i 3 de setembre, amb Saguntilíada; els dies 4 i 5, amb Mikis Theodorakis, Athanatos Immortal (1925-2021); el 9, amb el concert de Arsefolk i, finalment, el 10, amb un espectacle de flamenc que arribarà de nou al Port de Sagunt gràcies al Festival Internacional Cante de las Minas amb el Lámpara Minera 2022