L'alcalde de Sagunt i el delegat d'Educació inauguren les Jornades de Directores i Directors d'Instituts d'Ensenyament Secundari a Sagunt

Aquesta iniciativa consisteix en diverses ponències, conferències i taules redones sobre diferents projectes educatius i temes com l'ús de les noves tecnologies o la situació del sistema educatiu valenciàL'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el delegat d'Educació, José Manuel Tarazona, han inaugurat la novena edició de les Jornades de Directores i Directors d'Instituts d'Ensenyament Secundari que tindran lloc entre hui i demà a Sagunt. Aquesta iniciativa està organitzada per l’Associació de Directors i Directores d’Instituts d’Educació Secundària del País Valencià en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Sagunt. 
 
Les jornades consisteixen en diverses ponències, conferències i taules redones sobre diferents projectes educatius i temes com l'ús de les noves tecnologies o la situació del sistema educatiu valencià. A més, s'ha organitzat una visita guiada al municipi per als assistents.
 
L'alcalde de Sagunt ha destacat: “Estem intentant promocionar la ciutat en el seu vessant cultural, patrimonial i educatiu. Hui quan feu la visita guiada comprovareu la riquesa patrimonial que tenim. Així mateix, és molt important que, des de les institucions i la societat, no perdem de vista l'educació perquè és un procés que no acaba mai i, en qualsevol etapa de la nostra vida, hem de tenir obert l'esperit per a aprendre coses. Hem passat una època molt complicada. L'educació ha sigut una de les víctimes més sagnants de les retallades i de les polítiques més conservadores dels governs que han gestionat la legislació i els recursos econòmics en matèria educativa. Ara tenim l'oportunitat de canviar els paràmetres perquè la legislació, les normes i els projectes educatius tinguen un caràcter de progrés, modernitat i adaptació a les noves necessitats i els nous temps. A més, és fonamental que es vagen solucionant els problemes de recursos perquè, sens dubte, un dels treballs més important és el que es desenvolupa en els col·legis i instituts”. 
 
Per la seua banda, el delegat d'Educació ha assenyalat: “Volem fer de Sagunt una ciutat educadora i des de la nostra delegació estem fent tots els esforços possibles per a complir i assumir eixe objectiu. Els professors sou fonamentals en la labor d'aprenentatge que no solament ha de fer-se dins dels col·legis i instituts, sinó que ha d'eixir a la societat igual que la societat ha d'entrar en els centres educatius, perquè tots formem part del mateix vaixell”.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores