L'alcalde de Sagunt acusa de discriminació la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

La Confederació no permet l'adequació del pas pel llit entre el Port de Sagunt i Canet d'en Berenguer
Imagen 1
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha denunciat la discriminació que pateix Sagunt per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), per no permetre als ajuntaments de Sagunt i Canet condicionar el pas pel llit del riu Palància que facilite el trànsit de vehicles entre el Port de Sagunt i Canet: “És un greuge comparatiu perquè està previst executar un pas entre Gilet i Petrés, que a més és més llarg, i també hem comprovat que a Torres-Torres s'ha permés la construcció d'un gual que té un caràcter pràcticament privat”. Fernández ha mostrat el seu disgust després de les diferents vegades que els dos alcaldes han contactat amb la CHJ: “Hem insistit però no hem obtingut resposta positiva i només puc pensar que hi ha una espècie de marginació i discriminació cap a la nostra ciutat”.
 
Quico Fernández destaca que la Confederació no inverteix en el llit i és l'Ajuntament el que sí fa la inversió: “La Confederació pràcticament no inverteix en el riu i som nosaltres els que fem totes les inversions i ens encarreguem de netejar-lo. Crec que és una manera molt negativa de comportar-se entre institucions. Els comuniquem que estàvem a la seua disposició perquè en cas de risc per pluja, tant l'alcalde de Canet com jo, ens comprometíem a tancar el pas al llit. Però malgrat tot, no hem obtingut una resposta positiva i els que ho paguen són els ciutadans. Per tant, lamente aquesta decisió de la Confederació i continuarem treballant perquè siga possible en el futur”.
 
L'alcalde ha ressaltat que és un assumpte molt important per als dos municipis i sobretot a l'estiu, per la important afluència turística. També ha assenyalat que ja disposaven del pressupost necessari per a la pavimentació i que no podien fer-ho sense autorització perquè la Confederació va avisar que tancarien el pas de manera definitiva.