L'Ajuntament rep els medallistes del Club Wushu Thieu Lam

El Club Wushu Thieu Lam aconseguix sis medalles per a Sagunt en el Campionat d'Espanya de Wushu Tradicional que es va celebrar a Pamplona a principis de novembre

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor delegat del departament d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, han rebut este matí en el Consistori als i les medallistes del Club Wushu Thieu Lam. Entre ells, es troben Estela Grolier Gallego, Sergio Hernández Torralba, Francisco Javier Artesero Gran, Nerea Kandahar Romero González i Aiden Hernández Tomás. També han assistit representates del gimnàs i familiars dels medallistes.

El Wushu, conegut popularment com Kung Fu, es practica en dos modalitats: el Taolu, que compila sistemes de lluita amb i sense armes ordenats per estils; i el Sanda, una modalitat de combat un contra un, basada en tècniques tradicionals i molt utilitzada en arts marcials mixtes.

El Club Wushu Thieu Lam va ser un dels grans triomfadors en el Campionat d'Espanya de Wushu Tradicional, que es va celebrar a Pamplona a principis de novembre. El club va guanyar sis medalles per a Sagunt en un campionat en el qual van participar més de 150 esportistes de clubs de tot el territori nacional.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, els ha donat l'enhorabona pels èxits aconseguits: «A través del vostre triomf individual, en cadascuna de les vostres categories, aconseguiu tindre un efecte positiu. Aquest reconeixement va d'una banda a aqueix àmbit individual d'esforç, però també al fet que gràcies a haver arribat a aquestes altes quotes teniu un efecte positiu en la nostra societat, que veurà la notícia i somriurà perquè a tothom li agrada que gent del municipi obtinga aquests reconeixements a nivell nacional».

L'escola d'arts marcials va participar amb cinc dels seus jóvens al costat d'altres esportistes seleccionats per a competir en l'equip format per a la Federació Valenciana de Judo i Esports Associats de la Comunitat Valenciana.

Entre els èxits obtinguts, Nerea Kandahar Romero va aconseguir fer-se amb una medalla d'or en categoria infantil femenina i Aiden Hernández amb una plata en categoria cadet masculí. En la categoria adulta, Estela Grolier va aconseguir un or i un bronze en les modalitats rage buida i arma llarga, a la qual es van sumar la medalla de plata de Sergio Hernández i el bronze aconseguit per Francisco Javier Artesero.

En este campionat, únic oficial realitzat a Espanya en l’àmbit tradicional, mitjançant el Consell Superior d'Esports i la Real Federació Espanyola de Judo i Esports Associats, els competidors han de realitzar formes tècniques amb patrons de moviment que tenen més d'un segle d'antiguitat.

Per la seua banda, el regidor delegat d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, ha manifestat que per totes estes raons «volem rendir-vos un merescut homenatge i traslladar-vos el reconeixement de l'Ajuntament i de tota la ciutat pels èxits aconseguits i per haver-nos representat de manera magnífica en aqueix gran aparador com és el Campionat d'Espanya, a més de concedir-nos la possibilitat de conéixer esta disciplina tradicional que engrandiix l'extensa diversitat esportiva del nostre municipi»