L'Ajuntament reconeix l'alumnat amb els millors expedients acadèmics del curs 2021-2022

També s'ha reconegut la tasca de projectes educatius que han destacat per la seua innovació en el municipi

El Centre Cultural Mario Monreal ha acollit hui l'acte de reconeixement a l'alumnat amb els millors expedients acadèmics, tant d'instituts com del conservatori de música del municipi, a més de reconéixer la gran tasca que ha exercit el CEIP Villar Palasí, el CEIP Baladre i el CEFIRE pels seus innovadors projectes educatius.

Alumnat del conservatori de música Joaquín Rodrigo ha obert l'acte amb la interpretació de la peça musical Fuga y misterio de Astor Piazzola, la i els encarregats han sigut Enric Lozano Carpena, Sergio Garfella Pérez, Raquel Lorente Cantos i Pablo Martínez Abril. L'acte l'han tancat amb la peça Andante y scherzo del compositor E. Bozza.

Per la seua banda, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que este és un acte que «des de l’Ajuntament es considerava necessari»: «Amb aquesta gala nosaltres volíem fer un reconeixement d’aquelles persones i entitats que han sigut especialment excel·lents en l’àmbit de l’educació al nostre municipi com una forma, també, de dignificació de la nostra educació. Un aspecte que considere imprescindible i que pense que encara tenim molt per millorar. Sagunt és una ciutat educadora i fem educació des de molts àmbits, per això hem volgut reunir ací tant al conservatori, com la part dels centres educatius. També volem parlar de la individualitat, d’aquells alumnes que han destacat especialment tant al conservatori com a la NAU. Tot açò forma part d’eixa dignificació i de posar en valor el gran treball que es fa a la nostra ciutat».

Els i les alumnes amb la millor Nota d'Accés a la Universitat (NAU) han sigut Vega Jimenez Miñarro (IES Camp de Morvedre), Nestor Sáez Ortiz (IES Jorge Juan), Lucia Carceller Ferrer (IES Camp de Morvedre), Ainara Martínez Pérez (IES María Moliner), Àngels Garrido i Ruiz ( IES Jorge Juan), Laura Vinuesa Vicente (IES Camp de Morvedre), Joan Cerezuela Soto (IES Camp de Morvedre), Vicenzo Ítalo Longano (IES Eduardo Merello), Carmen Pablo Palmero (IES Camp de Morvedre) i Victoria Domínguez Oliver (IES Clot del Moro).

Quant als millors expedients del Conservatori Professional Joaquín Rodrigo de Sagunt han sigut Enric Lozano Carpena (especialitat de saxofó), Arantxa Simó Barres (clarinet) i, finalment, Alejandro Flores Martínez (oboé).

En eixe sentit, també s'ha fet un esment d'honor en la XI edició dels Premis Millora la teua Escola Pública al CEIP Villar Palasí; també, el Premi Món Clàssic, àrea institucional, atorgat per la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics de la Secció de Castelló i València al CEFIRE de Sagunt; i, finalment, la Conselleria d'Educació atorga el Projecte d'Investigació i Innovació Global i Educativa al CEIP Baladre.          

A més, ha volgut donar també l’especial enhorabona als CEIP Villar Palasí i Baladre: «Tenen un tret en comú, que és eixe treball aglutinador, que no va sols de la mà d’un professor o d’una directora de manera individual, sinó que realment és un treball conjunt que incorpora la visió de l’alumnat, dels pares i mares, de l’equip directiu, de tot el claustre, de tot el personal que tenen els centres... Des d’eixa perspectiva col·lectiva és des de la qual realment aconseguim marcar la diferencia».

A l'esdeveniment han assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona; altres membres de l'Equip de Govern com María José Carrera, Alejandro Sotoca, Javier Timón, Javier Raro i María Josep Soriano i, per últim, personal i representats dels centres i entitats educatives de Sagunt i familiars i amics dels i les guardonades.