L'Ajuntament intervindrà per a trobar finançament a TUMESA

L'alcalde, Francesc Fernàndez, recalca que es tracta d'una empresa viable que compta amb condicions favorables per a continuar la seua activitat

Francesc Fernàndez, Teresa Garcia i José Vicente Muñoz reunits amb representants del comité d' empresa de TUMESA
 
L'Equip de Govern, encapçalat per l'alcalde, Quico Fernández, la diputada d'Indústria, Teresa Garcia, i el regidor, José Vicente Muñoz s'han reunit amb els representants del Comité d'Empresa de TUMESA. L'objectiu era conéixer de primera mà la situació en la qual es troben els treballador de l'empresa, immersa a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació, i manifestar la seua total disposició a ajudar-los en la recerca de noves fonts de finançament que permeten major capacitat de producció.
 
"El teixit industrial és una part fonamental de la nostra economia. Estem fent grans esforços per tal de trobar solucions consensuades que permeten a les empreses de la nostra ciutat continuar la seua activitat respectant els llocs de treball i les condicions salarials de les seues plantilles. El cas de TUMESA ens manté alerta perquè es tracta d'una empresa viable que compta amb condicions molt favorables per tal de continuar la seua activitat, i, fins i tot, ampliar la producció, que es planteja com a objectiu a mig termini", assegurava Quico Fernández.
 
 Acord pel deute
 
El Comité va informar als representants municipals i la diputada, sobre l'acord pres el passat 30 de juliol entre CONDESA, Arcelor i Bancs, el qual establix que els dos últims adquiriran la propietat del grup al 67% i 33%, cedint les Societats MIERES TUBOS, S.L.,TUBOS DEL MEDITERRÁNEO, S.A., i CONSESA INOX., als actuals propietaris. La transacció final es farà quan s'obtinga l'autorització per part de Brusel·les. Este acord posaria solució a la situació de renegociació del deute, per a la qual ja havien presentat un preconcurs ara fa un any.
 
En este sentit, Teresa Garcia, ha volgut manifestar la seua disposició a mediar amb la Conselleria d'Indústria de manera que es puga trobar una solució adequada i ràpida a la manca de finançament que pateix l'empresa. Una falta de fons econòmics, que es reflectix a la impossibilitat de comprar matèries primeres per a la producció prèvia demanda, i que es podria solucionar mitjançant diversos mecanismes que ara caldria estudiar.
 
Tal com assenyalaven des del Comité, "l'empresa continua tenint una àmplia cartera de clients, per a la qual ha de produir de manera continuada". Ara la qüestió passaria a trobar el finançament adequat per poder fer front a esta demanda. "Hauriem de augmentar la producció, que actualment és de 2000 tones mensuals, és a dir, el 20% de la producció normal prèvia a la crisi". Des de 2008 TUMESA ha anat fent reajustos, tant en matèria de salaris, com ara de personal, passant de tindre 220 treballadors als 105 actuals.