L'Ajuntament de Sagunt visita l'IES María Moliner per a tractar les propostes de l'alumnat sobre mobilitat i medi ambient

L'alcalde de Sagunt i el regidor de Mobilitat han exposat les seues idees sobre les propostes i l'alumnat ha realitzat preguntes sobre les diferents accions de l'Ajuntament en mobilitat i medi ambient

L'alcalde de Sagunt i delegat de Medi Ambient, Darío Moreno, i el regidor de Mobilitat Urbana, Javier Raro, han visitat este matí l'IES María Moliner, on s'han tractat les propostes que l'alumnat de 2n d'ESO va enviar a l'Ajuntament de Sagunt en una carta, amb motiu del debat que es va realitzar durant la setmana de la mobilitat en relació a com es podria millorar la ciutat en qüestions de mobilitat i medi ambient.

Durant la trobada, l'alcalde de Sagunt i el regidor de Mobilitat han exposat les seues idees sobre les propostes tractades i l'alumnat ha aprofitat la visita per a realitzar diverses preguntes sobre les diferents accions de mobilitat i medi ambient que l'Ajuntament du a terme.

En primer lloc, Javier Raro, ha explicat les principals accions que es duen a terme sobre el foment del transport públic, carrils bici, les millores en les tarifes i altres qüestions que es duen a terme des del departament de Mobilitat Urbana. En este sentit, s'han tractat les propostes que feien referència a esta temàtica.

Per la seua banda, l'alcalde de Sagunt ha tractat les propostes referents a preservar el medi ambient que l'alumnat li ha plantejat, com per exemple la reducció de la crema de pneumàtics, la contaminació dels cotxes i l'ús dels cotxes elèctrics, la reducció del plàstic i la classificació dels residus sòlids, entre altres.

Estes propostes es van realitzar durant la Setmana de la Mobilitat, en la qual quatre instituts van celebrar el Parkingday, una acció en la qual l'alumnat transforma determinades places d'estacionament de l'entorn de l'accés a l'institut en un espai de convivència, i cada institut dissenya la seua pròpia estratègia d'actuació.

A més, 150 alumnes van participar en l'acció, realitzant activitats diverses: cartells reivindicatius, jocs tradicionals, utilització de bicis i patinets, lectures en veu alta, etc. En una d'estes accions es va iniciar un debat sobre com millorar la ciutat, debat que ha continuat i s'ha materialitzat en una carta, que es va enviar a l'Ajuntament de Sagunt dirigida a l'alcalde i als departaments corresponents, amb propostes realitzades per l'alumnat.