L'Ajuntament de Sagunt presenta un divers programa d'activitats infantils per a Nadal

Cinema, titelles, contacontes, festes i la cavalcada dels Reis Mags com a colofó final conformen la programació


Les delegacions de Joventut, Cultura i Comerç prepararen una programació especial per Nadal destinada, especialment, als més menuts. Les instal·lacions del municipi destinades a activitats juvenils i culturals com el Casal Jove, el Centre Cultural Mario Monreal i la Casa Municipal de Cultura acolliran projeccions de pel·lícules infantils, teatres de titelles, contacontes i festes durant les pròximes setmanes.
 
Els dies destinats al cinema són el 17, 27, 28 i 29 de desembre. Es projectaran, respectivament, curtmetratges infantils i les pel·lícules Mascotes, Els Barrufets 2 i Operació cacauet, aquestes dues últimes en valencià. Les dues primeres projeccions es realitzen en el Casal Jove de Port de Sagunt i les dos següents en el Mario Monreal de Sagunt.
 
El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, ha assenyalat: “Enguany hem actuat de forma conjunta Joventut i Cultura. Hem incorporat una programació molt completa que inclou cinema, festival de titelles, contacontes, diferents festes… S'ha fet una programació conjunta i s'han fet 5.000 exemplars de l'agenda per a repartir-los en tots els col·legis, sense oblidar-nos de la cavalcada, que el 5 de gener hi haurà tant a Sagunt com en el Port. També és important recalcar que la programació és gratuïta i hi haurà cinema, titelles, contacontes i altre tant en Sagunt com en el Port”.
 
El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha subratllat: “Estem treballant conjuntament el departament de Joventut i el de Cultura per a fer una programació perquè aquest Nadal puguen gaudir els xiquets i xiquetes d'aquest poble”.
 
“Tenim el nostre històric festival de titelles, que va per la seua 24 edició, i també tenim cinema en valencià tant a Sagunt com en el Port. Tant Els Barrufets com Operació cacauet a Sagunt com Mascotes i El dia més curt en el Port, així com contacontes i festes. Pensem que és una programació que agradarà molt”, ha continuat Tarazona.
 
El 24é festival de titelles s'estendrà durant els dies 26 i 27 de desembre i 2 i 3 de gener. Les representacions seran en el Centre Cultural Mario Monreal i en la Casa Municipal de Cultura, sempre a les 18.00h i amb un preu de 3 euros per als xiquets i 6 euros per als adults. Hi haurà obres en castellà i en valencià.
 
Quant als contacontes i festes, se celebraran els dies 22, 24, 29 i 31 de desembre i el 4 de gener. Hi haurà dues festes infantils en horari de matins: la de Nadal i la de cap d'any, que se celebraran en els col·legis Cronista Chabret i Cervantes, respectivament. La resta d'activitats d'aquest bloc són les festes “A Nadal… Festa al Casal”, l'espectacle musical “Dóna-li al Play” i el contacontes “La gran aventura de Papá Noel”. Totes aquestes activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia, cridant per telèfon al 96 268 34 39.
 
Finalment, el plat principal de la programació arriba el dia 5 de gener, amb la tradicional cavalcada dels Reis Mags, que enguany començarà a les 17.00h a Sagunt i a les 19.00h en el Port de Sagunt. A més, Ses Majestats arribaran al port marítim de la nostra ciutat eixe mateix matí a les 10.30h.
 
Finalment, es recorda que els mercats de Nadal estan oberts, en el Triangle Umbral del Port de Sagunt, del 22 al 26 de desembre, i en la plaça Cronista Chabret de Sagunt del 2 al 6 de gener, en ambdues localitzacions amb un horari de 11h a 14h i de 17h a 21h.
 
Per a més informació sobre qualsevol d'aquestes activitats es pot consultar la secció “agenda” de la web municipal www.aytosagunto.es i també la web www.saguntjove.es, a més de cridar a qualsevol dels llocs en els quals tenen lloc les activitats.