L'Ajuntament de Sagunt porta al barri Nord del Palancia la recollida separada de la matèria orgànica

El consistori ha planificat una acció de carrer dissabte que ve 25 de març amb tallers mediambientals i el regal d'un poal i bosses per a la matèria orgànica

La delegació de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt porta al barri Nord del Palància la recollida separada de la matèria orgànica. Després de portar l'activitat al barri d’Els Vents fa dues setmanes, el consistori comença en estos dos barris de Sagunt i del Port de Sagunt la implantació de manera integral d’este projecte mediambiental.

 

Per a informar la ciutadania sobre este projecte, l'Ajuntament de Sagunt ha planificat una sèrie d'accions de carrer. La pròxima jornada serà este dissabte dia 25 de març en el Trinquet de Sagunt d'11.00 a 14.00 hores, on es desenvoluparan tallers mediambientals infantils. A més, a les persones que acudisquen se'ls lliurarà un poal especial i bosses per a la separació de la matèria orgànica en les seues cases. De fet, en l'acció de carrer d’Els Vents es van lliurar prop de 200 poals i bosses per a la matèria orgànica als assistents.

 

L'Ajuntament agraeix l'esforç de la ciutadania per a dur a terme este projecte i vol remarcar els importants beneficis, així com la seua transversalitat. Segons la regidora de Medi ambient, Teresa García, “es tracta d'un projecte de tots i totes, des del govern a l'oposició, des de la regidoria de Medi Ambient a la de Mercats, que, amb la inestimable col·laboració de la SAG canviarà la gestió de residus en la nostra ciutat, per aconseguir més i millor reciclatge i millors rendiments en les taxes de recollida”.

 

Dins de la campanya s'han remés cartes per part de l'alcalde, Quico Fernández, a tots els domicilis de tots dos barris. En estes cartes s'explica les característiques principals del projecte i s'informa que el personal contractat per l'Ajuntament per al desenvolupament de la campanya ja està visitant les cases i els comerços per a informar-los, amb tot detall, sobre quin tipus de residus són els que cal separar i com fer-ho.

 

En estes visites s'estan repartint bitllets que, en lliurar-los en el stand informatiu el dia de l'acció de carrer, se'ls canviarà per un poal especial per a la separació de la matèria orgànica.

 

A tot açò cal afegir les campanyes de conscienciació i sensibilització mediambiental que s'han realitzat i que encara continuen. D'esta forma, s'han realitzat xarrades informatives en diferents associacions i entitats de la localitat, així com visites porta a porta a tots aquells considerats com a grans productors d'este tipus de residus.

 

Este projecte ja porta mesos de recorregut. Els centres escolars de Sagunt ja arrepleguen de manera segregada les restes de menjar i compten amb contenidors marrons perquè puguen dipositar els seus residus. La campanya pretén contribuir a millorar el medi ambient ja que, tractant per separat els residus orgànics generats, es fomenta la utilització dels residus com a recursos, es prevé el canvi climàtic i es milloren els resultats globals de recuperació d'altres materials.