L'Ajuntament de Sagunt manifesta la seua oposició a la liberalització del sector de l'estiba

El Ple condemna la campanya de criminalització contra els treballadors i les treballadores de l'estiba per part del Govern i els seus mitjans de comunicació


L'Ajuntament de Sagunt manifesta la seua total oposició al mètode de liberalització del sector de l'estiba per considerar que està fet a mesura dels interessos de les multinacionals. A més, declara que la reforma pretesa pel Govern només es traduirà en més precarietat, més inseguretat laboral i més guanys per a estes grans empreses.
 
La moció, presentada per EUPV, ha sigut aprovada amb els vots a favor d'Esquerra Unida, PSPV-PSOE, ADN Morvedre i Ciutadans, i l'abstenció de Compromís.
 
“Condemnem la campanya de criminalització contra els treballadors i les treballadores de l'estiba per part del Govern i els seus mitjans de comunicació”, explica la moció presentada per EUPV.
 
L'Ajuntament de Sagunt defensa que l'accés als llocs de treball es faça amb criteris objectius i baremats, en un procés transparent i degudament publicitat; però que en tot cas qualsevol modificació que poguera produir-se en el sector de l'estiba en este sentit hauria de donar-se per acord negociat entre les parts.
 
A més, es dóna trasllat de l’acord al Govern de l'Estat Espanyol, als diferents grups parlamentaris de les Corts Generals, al Ministeri de Foment i a les organitzacions sindicals amb representació en el sector de l'estiba.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores