L'aulari infantil del CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo estarà llest per al curs 2023/2024
Les obres que van començar aproximadament fa un any, avancen a bon ritme i s'espera que a l'estiu estiguen finalitzades
L'Ajuntament de Sagunt i l'Autoritat Portuària de València (APV) van acordar ahir iniciar el replantejament del projecte de restauració i recuperació per a ús ciutadà del pantalà amb la finalitat d'incorporar-lo a la futura nova zona d'ús urbà del recinte portuari.
El primer pas serà realitzar una valoració econòmica del projecte que es realitzarà en el menor temps possible. Així ho van acordar ahir a les oficines del port de Sagunt, el president de l’APV, Aurelio Martínez i l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, en una reunió a la qual també van assistit el director general de l’APV, Francesc Sánchez, el director d'explotació de l’APV, Néstor Martínez; el secretari general de l’APV, Luís Felipe Martínez i el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sagunt, Pablo Abelleira.
Quico Fernández ha destacat que “a Sagunt li interessa rescatar i poder utilitzar la major part possible del pantalà, sent conscient que l'estat de la infraestructura i els costos que van a suposar la seua recuperació van a ser determinants”.
El replantejament de recuperació del pantalà ha sorgit a partir de la voluntat compartida entre el port i l'Ajuntament d'aprofitar els futurs projectes d'obertura d'espais del nord del port a l'ús ciutadà. D'esta forma, la part terrestre del pantalà adjacent amb el límit portuari podria afegir-se a la futura zona d'ús ciutadà del port i els treballs de restauració se centrarien a partir dels primers pilars sobre l'aigua.
Cal assenyalar que el pantalà està deteriorat pel pas del temps i l'erosió i amb el replantejament del projecte es podrà determinar el grau de corrosió de l'estructura de formigó i dels pilars de ferro submergits en l'aigua.
Les obres que van començar aproximadament fa un any, avancen a bon ritme i s'espera que a l'estiu estiguen finalitzades
Els participants van insistir en la importància de realitzar intervencions on les persones siguen ateses en els seus entorns naturals i de manera integral
El projecte compta amb una inversió inicial de quasi 2 milions d'euros que ha sigut cofinançada amb els fons Next Generation