L'Ajuntament de Sagunt dotarà una partida pressupostària per a executar el Pla de Gratuïtat de Llibres

El ple va aprovar la moció presentada pel Grup Municipal Socialista amb els vots a favor de tots els grups polítics, excepte els de el Partit Popular
 Natalia Antonino (PSPV) va presentar la moció en el Ple Municipal

L'Ajuntament de Sagunt executarà el Pla de Gratuïtat de Llibres, engegat per la Generalitat, per al qual dotarà d'una partida pressupostària d'aproximadament 250.000 euros.

La moció presentada pel PSPV va ser aprovada, en el Ple Municipal, amb els vots a favor de Compromís, Esquerra Unida, Iniciativa Porteña, ADN Morvedre i Ciutadans, i l'abstenció del Partit Popular.

Tal com s'explica en la moció presentada pel PSPV, el Pla de Gratuïtat dels llibres de text per a l'ensenyament obligatori, anunciat recentment pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, suposa un canvi per a la millora de l'educació pública i de qualitat a la Comunitat Valenciana.

La proposta que s'arreplega en esta moció és que els pares i mares dels estudiants de centres públics i concertats presentaran una factura de la compra dels llibres, abans d'acabar l'any, en els seus respectius ajuntaments. Amb el lliurament de la factura o el justificant rebran 100 euros. En finalitzar el curs, si els estudiants retornen els llibres de text en bon estat de conservació, rebran altres 100 euros i el material quedarà en dipòsit per al curs següent. A més, les famílies que hagen conservat els llibres i compliment amb els requisits tindran els llibres gratis en el pròxim curs 2016/2017. Tal com es va informar en el Ple, s'espera que durant el mes de novembre es puga fer lliurament dels primers 100 euros.

Per a dur a terme este pla, la Generalitat pagarà més d'un terç de la despesa global prevista (17 milions d'euros), un altre terç serà a càrrec de les Diputacions Provincials (8.5 de la de València; 5 de la d'Alacant i 2 de la de Castelló, aproximadament), i l'últim terç del pressupost previst ho aportaran els ajuntaments.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores