L'Ajuntament de Sagunt dóna suport públicament a la jornada de Vaga General Educativa del 9 de març

El Ple mostra el seu rebuig a la LOMCE i exigeix al Govern Central la seua derogació i la reversió de les retallades en educació
 

L'Ajuntament de Sagunt dóna suport públicament a la jornada de Vaga General Educativa del 9 de març convocada per tots els sectors de la comunitat educativa i participar-hi activament. El Ple ha aprovat per unanimitat la moció presentada per EUPV.
 
L'Ajuntament de Sagunt traslladarà per escrit al Govern Central i al Govern de la Generalitat l'exigència de derogar la LOMCE, la reversió de les retallades, l'increment pressupostari i un sistema de beques que garantisca la igualtat d'oportunitats. A més, el consistori exigirà al Govern Central i al Govern de la Generalitat que impulse un pacte educatiu consensuat amb la comunitat educativa i, a proposta de Ciudadanos, amb tots els grups polítics.
 
“S'ha arribat a un punt en el qual el primer curs de la carrera [universitària] més barata costa 1.620 €, i repetint assignatura, es necessita pagar fins a cinc vegades més. D'altra banda, l’estudiantat de FP s'ha vist afectat per l'augment de les taxes: una FP de grau superior costa 480 €, i una de grau mitjà entre 120 € i 220 € de mitjana”, denuncia la moció aprovada.
 
La corporació municipal comunicarà l’acord a tots els consells escolars del municipi i a totes les associacions d'estudiants, mares i pares, i sindicats amb presència en la localitat, i donarà suport a accions compartides amb els centres educatius del nostre municipi per potenciar la vaga del 9 de març.
 
A més, a proposta d'IP, s'insta la construcció de l'Institut Nº5 i del Centre Integral de Formació Professional. També es donarà trasllat de la present moció al Govern Central, al Govern de la Generalitat i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Senat.
 

La XVIII Gala d’AFACAM inicià Més Escena a Sagunt

17 d’agost 2022

La programació continuarà amb cinc espectacles més: els dies 30 i 31 d'agost, amb Asamblea de Mujeres, d'Aristòfanes; el 2 i 3 de setembre, amb Saguntilíada; els dies 4 i 5, amb Mikis Theodorakis, Athanatos Immortal (1925-2021); el 9, amb el concert de Arsefolk i, finalment, el 10, amb un espectacle de flamenc que arribarà de nou al Port de Sagunt gràcies al Festival Internacional Cante de las Minas amb el Lámpara Minera 2022