L'Ajuntament de Sagunt cerca dinamitzar als joves emprenedors amb la seua iniciativa Promojove

Promoure l'esperit emprenedor i ajudar a dinamitzar l'economia local són els seus objectius

Gillermo Sampedro i José Vicente Muñoz

  

L'Ajuntament de Sagunt, a través dels Departaments de Joventut i Promoció Econòmica, engega una iniciativa que pretén ajudar als joves emprenedors per a engegar les seues idees de negoci.

Promoure l'esperit emprenedor i ajudar a dinamitzar l'economia local són els objectius de “PromoJove”, una iniciativa conjunta dels departaments de Joventut i Promoció Econòmica i que pretén donar més visibilitat als serveis que l'Ajuntament de Sagunt posa a la disposició dels més joves.

Amb la intenció d'acostar-se al ciutadà i fer-se més visibles, aquests departaments estrenyen la seua col·laboració per a facilitar l'accés dels seus serveis a aquelles persones que tinguen una inquietud empresarial i vulguen resoldre els dubtes que sorgeixen en fer el pas d'obrir un negoci.

Per a José Vicente Muñoz, regidor delegat de Promoció Econòmica, “aquesta iniciativa naix de la sensibilitat que l'Ajuntament de Sagunt mostra amb els joves. El nostre territori sempre va evidenciar tenir un caràcter emprenedor, la nostra economia es basa en bona mesura en Pimes i l'absència de recursos econòmics ens obliga a redoblar esforços cap als emprenedors”. El delegat espera que “aquest siga el primer pas en una fructífera col·laboració que més endavant impulse noves actuacions que dinamitzen l'economia local, alguna cosa indispensable en la salut i vitalitat de qualsevol municipi”.

PromoJove explica en aquest primer any d'experiència amb dues àrees de treball fonamentals: l'assessorament individual i els tallers grupals. Així, a més del treball diari que es realitzen en el seu departament, (A/ Doctor Fleming s/n) els tècnics de Promoció Econòmica reforcen la seua presència en les oficines del Casal Jove per a oferir assessorament tècnic no solament per a emprendre idees de negoci, sinó també per a assessorar laboralment i ajudar a realitzar curriculums, o cartes de presentació a aquelles persones que així ho desitgen.

Completant aquest servei, cada mes es durà a terme un taller pràctic on s'abordaran temes actuals en matèria de emprendedurisme i orientació laboral; recursos físics i virtuals per a l'ocupació; vies per a l'ocupació (personal branding); desmuntant el puzle de l'emprenedor i cerca d'ocupació en nadal. Aquests seran els primers tallers que es realitzen dins de la programació dissenyada, la inscripció de la qual serà gratuïta i lliure per a totes les persones que estiguen interessades.

Guillermo Sampedro, Regidor de Joventut considera que “l'important d'aquestes iniciatives és donar visibilitat als nostres serveis i permetre que la gent jove trobe facilitats a l'hora de satisfer les seues necessitats, en aquest cas, laborals”. En la seua opinió “és fonamental ajudar als joves perquè tinguen més eines i habilitats tant a l'hora d'entrar en el mercat laboral com en cerquen fórmules d'autoocupació. D'igual manera, creiem que una societat on els joves desenvolupen lliurement les seues idees i s'aposta per ells, és una societat viva i dinàmica. Amb aquesta aposta, recuperem un servei, el de Jovempleo, que es va tancar en 2009 i que ha quedat demostrat que era necessari”.

Les persones interessades en aquest nou projecte poden acostar-se a les oficines del Casal Jove (C/Vent de Marinada, s/n) o Promoció Econòmica i informar-se de les futures actuacions a realitzar.
 

 

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores