L'Ajuntament de Sagunt aconsegueix una subvenció per a la segona fase del Taller d'Ocupació La Gerència i donar treball a 30 persones aturades

El nou taller formarà i donarà ocupació a 30 veïns desocupats durant un any i ajudarà a la millora i conservació d'un dels símbols de la industrialització en la ciutat

Foto d'arxiu de l'anterior taller d'ocupació.
 
El departament de Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Sagunt i la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació engegaran la segona fase del Taller d'Ocupació La Gerència amb el qual es donarà formació i ocupació a 30 veïns desocupats, al mateix temps que es escometran actuacions de millora en La Gerència. Aquest taller formarà a 30 aturats majors de 25 anys en tres especialitats: obra, pintura i jardineria.
 
En 2014, Generalitat i Ajuntament de Sagunt van destinar una inversió de quasi 600.000 € per al Taller d'Ocupació La Gerència, en el qual van formar i van donar treball a altres 30 aturats i amb el qual es van aconseguir bons resultats, però encara així una part de l'entorn roman pendent d'actuació. 
 
L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, ha destacat aquesta actuació per dos motius: “És molt important que hàgem tornat a aconseguir aquest taller per segona vegada. En primer lloc, perquè donem formació i vam crear llocs de treball entre les persones aturades de la ciutat, en un col·lectiu de població sensible com és el de majors de 25 anys amb majors dificultats per a trobar una ocupació; i a més, perquè també continuem millorant un espai emblemàtic com és el recinte de la Gerència, configurat com a espai urbà central”.
 
El Taller d'Ocupació La Gerència 2 està dissenyat per a condicionar els vials, jardins i façanes del conjunt patrimonial de la Gerència. L'Ajuntament de Sagunt ha dissenyat un pla concret per a recuperar el valor no solament físic sinó també cultural i simbòlic d'aquest espai. Es realitzaran actuacions de reparació, construcció de cobertes, sanejaments, accessos, treballs de pintura, neteja, plantació d'arbrat, etc. També existeix la possibilitat d'establir una sèrie de treballs complementaris en altres edificis públics com a col·legis públics municipals, dependències públiques municipals, parcs i jardins, etc. 
 
El Taller d'Ocupació La Gerència 2 té com a objectiu final la recuperació i adequació d'aquest espai emblemàtic de la història del municipi. Es tracta de recuperar-ho per a l'ús i gaudi de la ciutadania. Aquestes actuacions podran en valor un espai urbà central que millora la qualitat de vida dels ciutadans del seu entorn i revaloritza el municipi en impulsar el seu desenvolupament cultural, social i turístic.