L'Ajuntament crea el Club de Lectura per a Majors

A través d'esta iniciativa, que s'inaugura dijous que ve, 1 de desembre, es pretén impulsar l'oferta d'activitats d'envelliment actiu, orientades a promoure i reforçar les capacitats personals, socials i culturals de les persones majors participants

El departamento de Persones Majors de l'Ajuntament de Sagunt, encapçalat pel regidor Alejandro Sotoca, en el seu compromís amb el Pla Sagunt, Ciutat Amigable amb les persones majors presenten la iniciativa de creació d'un Club de Lectura per a Majors del municipi amb activitats destinades a promoure l'activitat cultural i social a través de la promoció de la lectura, desenvolupant entre altres, activitats de trobades de lectura, xarrades grupals i presentació de llibres.

Dijous que ve, 1 de desembre, a les 17.00 hores en el Centre Cívic està planeado realizar la presentació del Club de Lectura de Majors, amb la participació dels majors de la ciutat, qui seran els protagonistas principals en estas activitats i els qui donaran sentit a la realitat d'este projecte compartit.

La idea de este Club de Lectura naix a partir de la col·laboració i participació dels majors del municipi i el Consell de Majors i compta amb the support i la col·laboració de les diferents biblioteques de Sagunt i Port de Sagunt.

Des de l'Àrea del Major del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt a través d'estes actuacions es pretén impulsar l'oferta d'activitats d'envelliment actiu, orientades a promoure i reforçar les capacitats personals, socials i culturals de les persones majors participantes.

La intenció és promoure la lectura amb la finalitat d'exercitar les condicionscognitives, millorar la memòria,evitar l'aïllament social,facilitar les trobades i proporcionar un entreteniment alternatiu saludable i enriquidor. Disposar d'un espai on gaudir dels llibres i deixar volar lament, on relaxar-se, aprendre, aportar experiències i submergir-se en històries captivadores. « Psicòlegs i neuròlegs recomanen la lectura com a mètode preventiu de l'Alzheimer i d'altres malalties neurodegeneratives, aportant importants beneficis la seua pràctica en majors », asseguren des del departament.