L'Ajuntament adjudica el contracte per al servei de l'Escola Municipal de Teatre

L'empresa ANEMANANT ha resultat l'adjudicatària d'aquest contracte, per un import de 111.400 euros
Imagen 1
La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat adjudicar el contracte de serveis de L’Escola Municipal de teatre a l'empresa ANEMANANT SL per una quantitat màxima de 111.400 euros

Els afeccionats a la interpretació podran seguir aprenent i gaudint aquest curs en l'Escola Municipal de Teatre. Este programa, des de la seua creació ha tingut una àmplia trajectòria de participació, amb una mitjana de 400 alumnes matriculats, i un gran acolliment entre la població.

El regidor delegat de Cultura i Ensenyament, José Manuel Tarazona, ha explicat que: “Dins de l'oferta per a consolidar Sagunt com a ciutat educadora integrem l'Escola Municipal de Teatre com a projecte pedagògic amb l'objectiu de consolidar l'activitat teatral en el municipi, tant des d'una perspectiva pedagògica i una altra teatral. L'escola dóna l'oportunitat, a totes les persones interessades d'aprendre els principis tècnics bàsics del teatre, al mateix temps que pretén ser un laboratori de creació teatral. A més, està formada per tres grans apartats “Jugant al teatre”; “Teatre per a joves”, i “Formació actoral””. Tarazona ha afegit que “esta iniciativa que desenvolupen de forma conjunta els departaments de Cultura, Joventut i Ensenyament de l'Ajuntament de Sagunt celebra enguany el seu desè aniversari”. El regidor de Cultura i Ensenyament ha conclòs que “és important recordar que s'oferiran deduccions o exempcions de pagament per a famílies nombroses, i a més, el curs de “Formació actoral” de la Escola Municipal de Teatre, que abans costava 258 euros, ara es podrà realitzar per 140 euros”.

“Jugant al teatre” és un curs dirigit a alumnes d'infantil i primària, que s'ofereix com a activitat complementària a tots els centres de la ciutat. On es treballa sobretot la comunicació i el moviment del cos. Este curs està dirigit pel departament d'Educació.

D'altra banda, “Teatre per a joves” està dirigit a joves d'entre 14 i 18 anys. Este curs dirigit pel departament de Joventut, incideix sobretot en el treball corporal.

Finalment, “Formació actoral” és un curs destinat a persones de més de 18 anys, dirigit pel departament de Cultura, més concretament per les Escoles de Proximitat, que aprofundeix en els coneixements donats en els cursos anteriors i en la posada en escena.

Els programes de formació descrits han de respondre a uns objectius comuns, entre els quals es troben: contribuir al desenvolupament integral de les persones; afavorir la transmissió de valors socials indispensables per a la convivència, l'escola activa, el diàleg constructiu i el respecte; ocupar i valorar el temps lliure de manera qualitativa i enriquidora; iniciar a l'alumnat en formes de representació; utilitzar el joc com a element dinamitzador i motivador; fomentar la creativitat de la població en matèria d'arts escèniques; formar a l'alumnat com a espectador de propostes dramàtiques en particular i artístiques i culturals en general; i finalment, integrar el contingut creatiu dels cursos dins del context artístic-cultural del municipi.

A més, els tres grans grups realitzaren al final de curs una posada en escena dins del seu grau d'aprenentatge.
 
 

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores