Joventut programa diverses activitats per al cap de setmana

Entre les iniciatives lúdiques i culturals que s'han preparat destaquen projeccions cinematogràfiques, exposicions i contacontes
Imagen 1
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, ha preparat per a aquest cap de setmana una variada programació d'activitats, en el Casal Jove, entre les quals s'inclouen projeccions cinematogràfiques, exposicions, una lectura dramatitzada i un contacontes. 

Les activitats començaran divendres que ve, 26 de febrer, a partir de les 19.30 hores, amb Cinema Club Casal, en el qual es projectarà la pel·lícula “Selma”. El film és una crònica sobre la lluita del polític i activista Martin Luther King Jr. (David Oyelowo) en defensa dels drets civils. La pel·lícula se centra en la marxa des de Selma a Montgomery, Alabama, en 1995, que va portar al president Lyndon B. Johnson (Tom Wilkinson) a aprovar la llei sobre el dret al vot dels ciutadans negres.

El dissabte, 27 de febrer, a partir de les 11.30 hores, seguiran les activitats amb el matinal infantil en el qual es projectarà la pel·lícula “Como entrenar al tu Dragón 2”. La història comença cinc anys des que Hipo va començar a entrenar al seu drac, trencant la tradició víking de caçar-los. Astrid i la resta de la colla han aconseguit difondre en l'illa un nou esport: les carreres de dracs. Mentre realitzen una carrera, travessen els cels arribant a territoris inhòspits, on ningú abans ha estat. 

El dissabte, continuarà la programació, a partir de les 18 hores, amb el contacontes d'Almudena Francés, que anirà teixint paraules per a fer-se un vestit. Almudena sorprendrà als xicotets d'entre 3 i 7 anys amb “Contes de contar i descontar”, històries que van i vénen, sumen i resten. Els contes d'aquesta sessió utilitzen els nombres cap a davant i cap a arrere, fan i desfan el mateix camí.

D'altra banda, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc la lectura dramatitzada de “Jaula de Amor”, de Marianella Morena. El tema d'aquesta lectura és la violència de gènere que acostuma a amagar-se en les parets de les cases, encara que estiguen acuradament decorades, plenes de plantes i llum els dies de sol. Marianella Morena ens presenta Juan i María, joves amb un futur prometedor perduts en cercles viciosos de poder i submissió. L'autora ens obliga com a públic a ser testimonis de la intimitat de la parella, a enfrontar-nos a una forma malaltissa d'entendre l'amor. La lectura dirigida per Mariola Ponce i produïda pel Centre D'Arts Visuals Pez en el Agua, es podrà gaudir adquirint una invitació cridant al 96 268 34 39.

A més, el dissabte entre les 16 i 18 hores, seguiran les activitats de “Dinakids” del Projecte Ciutat Amiga de la Infància, destinat per a xicotets que cursen entre quart i sisè de primària. Els jocs i les activitats educatives es desenvoluparan tant en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, com en el Casal Jove de Port de Sagunt. 

Finalment, també es podran visitar les exposicions del Mangetsu i Splash 2016, concretament les mostres “35 anys de la Cúpula” i “Living Zombieland”.