Gran èxit de participació en el Concurs de Microrrelats de “Novembre Negre 2016”

El microrrelat guanyador es convertirà en el guió d'un curtmetratge a càrrec de la productora Pezenelagua, a més de ser emès en Onda Cero Sagunt

 

El Concurs de Microrrelats que la regidoria de Joventut de Sagunt emmarca en el Novembre Negre 2016, ha sigut un èxit. 70 alumnes i alumnes dels IES de Sagunt han presentat els seus microrrelats per a poder optar a varis dels premis que s'ofereixen.

La participació en 2015 no va arribar als 20 relats i enguany s'ha disparat l'arribada de textos. El concurs s'ha obert als alumnes i alumnes dels sis IES públics de la localitat i està dirigit a joves d'entre 12 i 17 anys. Els relats han de tenir un tema central ambientat en el gènere negre o policíac.

El guanyador o guanyadora rebrà un diploma, un val de 70 euros en llibres i el seu relat es transformarà en el guió d'un curtmetratge rodat a càrrec de la productora Pezenelagua. Els dos finalistes rebran un pack amb marxandatge del Festival Novembre Negre 2016. El jurat d'enguany està format per tres periodistes de la localitat, José Manuel Rambla, Palmira Benajas i Miguel Giménez.

Els premis es lliuraran en la Gala del pròxim dissabte, 26 de novembre, a les 18h en el Casal Jove, juntament amb la resta de premiats dels concursos del Novembre Negre, com els del Festival de Curtmetratges NN2016. Enguany, com a novetat, i gràcies a la col·laboració d'Onda Cero Sagunt en el Festival, els millors relats seran llegits en el programa “Sagunto en la Onda”, que s'emet de dilluns a divendres de 12.30h a 14h.

Segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “els concursos d'enguany del Novembre Negre estan funcionant molt bé; d'una banda, el de Curtmetratges amb quasi 100 treballs rebuts, el d'escriptura ràpida en el qual van participar 40 persones el dissabte passat, i ara el de microrrelats per a instituts, amb 70 joves presentant textos de gènere negre. Aquesta participació ens fa venir ganes i forces per a seguir generant concursos en la pròxima edició del Novembre Negre”.

Des de la regidoria, destaquen i agraeixen la col·laboració dels IES i, principalment, dels departaments de Llengua i Literatura Castellana i Valenciana, que han animat als alumnes i alumnes a participar en el concurs, tal com s'ha observat en el nombre de microrrelats que han arribat al concurs.