Finalitza la temporada de Platges amb 10 rescats menys que l'any passat

El delegat de Platges ha destacat el bon funcionament i la coordinació de tots els serveis que formen el dispositiu
 
Ahir va finalitzar el servei de Platges de l'Ajuntament de Sagunt i el regidor delegat de Platges, José Vicente Muñoz, ha fet un balanç positiu de la temporada: “estem molt satisfets amb el dispositiu de platges d'enguany, ja que ha tingut molt bon funcionament i coordinació de tots els serveis. A més l'abalisament i reforç de les mesures de seguiment i els senyals han mostrat la seua efectivitat ja que hi ha hagut 10 rescats menys que l'any passat”.
Durant l'estiu hi ha hagut un total d'1.118 assistències sanitàries, 752 en el Port de Sagunt, 336 en Almardà, i 30 en Corinto. Pel que fa als rescats aquàtics, s'han realitzat un total de 25, 21 en el Port de Sagunt, i 4 en Almardà. A més, les úniques dues víctimes que van morir han sigut fóra de l'horari del servei de Platges. Pel que s'insta des de la delegació que s'extremen les precaucions si es gaudeix del bany fóra de l'horari. D'altra banda, el punt accessible ha tingut un 10% més d'assistència pel que fa a l'any passat, i la ludoteca d’Almardà ha tingut molt bon acolliment i funcionament.
 
Cal recordar que el dispositiu ha estat format per 36 socorristes, dos metges, 8 policies locals, 15 operaris de la Societat Anònima de Gestió i 14 voluntaris de Protecció Civil. Tots ells en coordinació amb la delegació de Platges. A açò cal afegir els dos punts accessibles de la platja de Port de Sagunt i la platja d’Almardà perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen accedir, banyar-se i utilitzar els serveis en les condicions adequades. 
 
El personal citat ha presentat els seus serveis en les 3 postes sanitàries (una en la platja de Port de Sagunt, una altra en la d’Almardà i una altra en Corinto-Malvarrosa) en les quals han comptat amb dues ambulàncies amb dos conductors, dos desfibril·ladors automàtics, 2 motos aquàtiques, dues barques pneumàtiques i 2 quads. Per la seua banda, la Policia de Platges ha disposat de 2 quads, així com vehicles patrulla i altres recursos. El servei de neteja, a més dels mitjans habituals com a màquina fregadora, sopladors i furgonetes auxiliars, ha explicat en aquest cas amb màquines limpiaplatges i tractors.