Federico Mayor Zaragoza exDirector general de la UNESCO recolza la candidatura de Sagunt per a ser Patrimoni de la Humanitat

Mayor Zaragoza ha destacat en un vídeo que: “Sagunt té des d'un punt de vista històric, cultural, ciutadà, social i arquitectònic els suficients arguments per a poder realitzar una candidatura”
Imagen 1
Federico Mayor Zaragoza (Barcelona, 1934), Director General de la UNESCO entre 1987 i 1999, membre honorari del Club de Roma i actualment Copresident del Grup d'Alt Nivell per a l'Aliança dels Civilitzacions, a més de president de la Fundació Cultura de Paz, ha mostrat el seu suport a la candidatura de Sagunt per a ser Patrimoni de la Humanitat. En un enregistrament de vídeo que ha enviat a l'Ajuntament de Sagunt ha assenyalat que “Sagunt té per a mi des d'un punt de vista històric, cultural, ciutadà, social i arquitectònic els suficients arguments per a poder realitzar una candidatura a Patrimoni de la Humanitat, on cal demostrar l'excepcionalitat del conjunt d'aquestes facetes que acabe d'assenyalar”.

En aquest sentit, el que va ser Director General de la UNESCO (l'organisme de l'ONU que concedeix les distincions de Patrimoni de la Humanitat) durant més de deu anys, ha oferit “el meu total suport a la candidatura de Sagunt i, a més, m'agradaria ajudar i facilitar la tramitació quan s'elabore l'expedient de valor excepcional corresponent”.

Per a l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el suport de Federico Mayor Zaragoza a la candidatura de Sagunt demostra que “tenim moltes possibilitats, com sempre hem considerat, d'elaborar una candidatura seriosa, rigorosa, potent, que demostre amb fets l'excepcionalitat del nostre patrimoni històric i industrial. A més –contínua l'alcalde- és per a nosaltres un grandíssim honor que una persona del prestigi internacional de Federico Mayor Zaragoza ens mostre el seu suport públic i parle obertament de les possibilitats potencials que té la nostra ciutat”.

Quico Fernández ha assenyalat que “després de ser declarats per les Corts Valencianes Capital Valenciana de la Romanització i continuar dinamitzant el coneixement i l'estima pel nostre patrimoni per part de tots els ciutadans i col·lectius implicats, el pas següent serà la constitució formal del Consell Assessor del Patrimoni de la Humanitat en les pròximes setmanes. El procés contínua la seua marxa.” 

A més de Federico Mayor Zaragoza, també han mostrat el seu suport al procés, al costat de nombrosos col·lectius culturals locals, destacades personalitats del món de la cultura com l'escriptor Santiago Posteguillo o l'arqueòloga Carmen Aranegui. A més del Consell Valencià de Cultura, la Universitat Jaume I de Castelló, la Politècnica de València, la Universitat de València i la d'Alacant.