Empreses i serveis de la ciutat han obtingut el distintiu del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions

El SICTED el desenvolupa l’Agència Valenciana del Turisme i el gestiona la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt amb l'objectiu d'obtenir un nivell de qualitat homogeni
 
 
 
Aquest matí s'ha celebrat l'acte de lliurament dels distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) a un total de quinze empreses i serveis públics i privats de la ciutat que durant un any han treballat per a complir amb els requisits necessaris per a ser reconeguts per aquest sistema de qualitat, gestionat per la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt. 
 
En l'acte, que ha tingut lloc en el saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt, han participat l'alcalde, Sergio Muniesa; el Secretari Autonòmic de Turisme i Comerç, Daniel Marco; i el regidor delegat de Turisme, Ximo Catalán, que han lliurat els distintius. 
 
El “Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions” (SICTED) el desenvolupa l’Agència Valenciana del Turisme de la Generalitat Valenciana en col·laboració amb Turespaña amb l'objectiu d'obtenir un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits al turista dins d'una mateixa localitat i certificar-ho mitjançant un distintiu de reconeixement. 
 
L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, ha explicat que: “D'uns anys a aquesta part hem fet una aposta com a Equip de Govern molt important per a diferenciar-nos dins del sector turístic, perquè tenim una de les millors ofertes de sol i platja, però també tenim altres elements que ens singularitzen i diferencien. Tenim el nostre patrimoni històric i industrial i una gran riquesa ambiental perquè formem part de la Serra Calderona i açò és un vertader luxe. L'aposta que s'ha fet en els últims anys pel turisme ha significat que eixe segment vaja cobrant més força en el nostre PIB municipal i ha significat una reducció de la desocupació, ja que més de 200 persones han trobat ocupació en la nostra ciutat en el sector serveis. Açò significa que la nostra ciutat té un gran recorregut i potencial com a municipi turístic”. 
 
Alguns dels beneficis que té el SICTED per a la destinació i el sector turístic són l'increment de la satisfacció del turista i el ciutadà; la millora del posicionament de la destinació; l'augment de la percepció de fiabilitat de l'oferta; el foment de la implicació dels sectors en els objectius de la destinació; la millora en la coordinació de l'oferta turística i el sector públic.
 
D'altra banda, els avantatges per a l'empresa o l'entitat són l'impuls de la gestió de la qualitat de l'establiment; la distribució d'una guia d'aplicació de bones pràctiques; l'intercanvi d'experiències amb altres empresaris i l'augment de la percepció de fiabilitat per part del client gràcies al reconeixement atorgat.
 
L'alcalde també ha destacat en l'acte, la inversió de 20 milions en patrimoni i 7 milions en platges en haver-se marcat com una de les prioritats el foment del turisme a tots els nivells i en referència al sistema de qualitat implantat ha afirmat que: “el fonamental és la sensació que li queda al turista i en açò juga un paper important el SICTED, perquè hem aconseguit l'increment de la qualitat en destinacions, la qual cosa es deu a la implicació de les empreses turístiques i a la col·laboració amb l'administració. Hem treballat de forma coordinada per a aconseguir eixos objectius. Al final, el que volem és oferir el millor i superar-nos, cosa que s'ha demostrat dia a dia. Eixa voluntat repercuteix positivament en la imatge de la nostra ciutat com a destinació turística i redunda en benefici de tots”. 
 
Les empreses distingides han sigut: Hotel NH Port de Sagunt; Hotel Vent de Mar; Càmping Malvarrosa, Asador Plaza España, 101 Bocaditos, Espai Gaeta, Heladería El Paseo, Gelateria Veneta, Telepizza, Quiero Cultura, Horno Alto nº 2, Via del Pòrtic i Domus dels Peixos, Platja Port de Sagunt, Tourist Info Port de Sagunt y Tourist Info Sagunt.

Els distintius han sigut atorgats per la Taula de Qualitat del Sistema Integral de Qualitat en Destinacions Turístiques (SICTED), que està composta pel delegat de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, Ximo Catalán; la tècnica de Qualitat de l'Agència Valenciana de Turisme, Eva Beltrán; els tècnics del consistori; i diversos representants de les associacions de comerciants, empresaris i industrials de la localitat.

Per la seua banda el Secretari Autonòmic de Turisme i Comerç, Daniel Marco, ha agraït a les empreses distingides que apliquen “la metodologia del SICTED als vostres negocis, és un projecte que hem realitzat amb un esforç de col·laboració entre l'Administració del Govern Central, l'Administració Autonòmica i els municipis. La vostra col·laboració és fonamental perquè estem cercant la qualitat en una destinació de manera conjunta i que tots els serveis que se li donen al turista estiguen integrats en un sistema integral de qualitat única”.
 
El regidor delegat de Turisme, Ximo Catalán, ha explicat que: “Totes les accions que realitzem des de la delegació de Turisme van dirigides a un objectiu, el de convertir la nostra ciutat en la destinació que es mereix per la seua història, pels seus monuments històrics i industrials, per les seues platges i la seua riquesa mediambiental. Si volem aconseguir aquest objectiu, hem de comptar amb tots vosaltres, amb les empreses privades, amb el empresariado, amb autònoms, i amb tots els que viviu del turisme ja que sou els que podeu aportar idees i estratègies. Vull agrair-vos el vostre esforç en aquest projecte i vull anunciar-vos que en breu posarem en marxa el Consell Assessor de Turisme , que hem creat per a donar veu i vot al empresariado privat ja que heu de dir molt a l'hora de donar idees que vagen encaminades a situar Sagunt en el mapa turístic tal com es mereix”.
 
A l'acte també han assistit com convidats representants de la: “Associació de Comerciants, Empresaris i Industrials de Sagunt i Comarca” (ACEISYC); “Associació de Comerciants Ciutat de Sagunt”; “Associació de Comerciants i Professionals de Port de Sagunt” (ACPS) ; i de la “Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre” (ASECAM).