Els grups Bendita Locura i Zhua, guanyadors del Morvedre Rock 2021

Els finalistes actuaran en les pròximes edicions dels festivals Music Port Fest, Factory Fest o Festardor

Després dels concerts realitzats entre novembre i desembre del Morvedre Rock en el Casal Jove, en els quals van actuar quatre grups de la Comunitat Valenciana i altres tres representants de la comarca, els grups que han resultat guanyadors són Bendita Locura en modalitat A (grups del Camp de Morvedre) i Zhua en modalitat B (grups de la Comunitat Valenciana).

Els grups guanyadors actuaran en pròximes edicions dels festivals Music Port Fest, Factory Fest o Festardor, segons el seu estil musical i disponibilitat, en dia i hora que determinen els organitzadors de cada esdeveniment. Les bandes guanyadores cobraran 290 euros en concepte de caixet per l'actuació del concert final. Els grups seleccionats, que van oferir concerts d'alt nivell, van fer molt difícil el veredicte final del jurat, el qual va estar compost per representants del departament de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt i de l'Associació Klavija, organitzadors del certamen.

El regidor de la delegació de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha felicitat les dos bandes pel guardó: «Donar-los l'enhorabona a les dos bandes, tant a Zhua en la modalitat B, autonòmica, com a Bendita Locura, en la modalitat A, en l’àmbit comarcal. Cal destacar que Bendita Locura és de les bandes locals que més en forma està en estos moments i sobretot són uns clàssics en els concerts que organitza el departament de Joventut. Esperem que haver guanyat esta edició del Morvedre Rock els puga servir com a espenta a l'últim treball que estan preparant i que està a punt d'eixir».

Bendita Locura és una banda local creada en 2014 que, després de diversos canvis de formació, ha anat afermant un so cada vegada més cru i rocker. En canvi, Zhua és una banda de rock alternatiu-eclèctic formada en 2017 als voltants de València. En 2019 van publicar el seu primer treball d'estudi titulat Macabro Vodevil. En la seua música es noten les influències de bandes com Muse, Red Hot Chili Peppers o Héroes del Silencio, entre d’altres.

Morvedre Rock és un certamen organitzat per l'Associació Cultural Klavija, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt a través del departament de Joventut i Infància. El seu objectiu és fomentar la música en directe i promocionar als grups jóvens de música de la nostra comarca.