Els adults i majors de 60 anys ja poden mantenir-se en forma gràcies als programes d'Activitat Física i Salut de l'Ajuntament de Sagunt

Actualment la delegació d'Esports ofereix el programa “Activate! El moviment és vida” destinat per a majors d'entre 60 i 102 anys, i el programa “Troba el teu temps” destinat a adults d'entre 16 i 60 anys
Imagen 1Imagen 2
 
 
Els adults i majors de més de 60 anys poden mantenir-se en forma gràcies als programes d'Activitat Física i salut que la delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat i que ja estan en funcionament. D'una banda, el programa “Activate! El moviment és vida” dirigit a persones majors d'entre 60 i 102 anys. I d'altra banda, el programa “Troba el teu temps” destinat a persones d'entre 16 i 60 anys i xiquets de 3 a 6 anys. Tots dos programes s'ofereixen tant en el nucli de Port de Sagunt, en el Pavelló José Veral; com en el nucli de Sagunt, en la Casa de la Joventut. Les activitats s'estan realitzant des del mes octubre i duraran fins a juny de 2016. 

El programa “Activate! El moviment és vida” té com a objectiu aconseguir que l'activitat física siga un hàbit entre la població major de 60 anys perquè mantinguen un estil de vida saludable. Aquesta proposta se centra en les possibilitats no, en les limitacions. 

Les activitats es realitzen depenent de l'edat. D'una banda hi ha un grup sènior, dirigit a persones de 60 i 70 anys amb bona mobilitat i autonomia, que realitzen exercicis en els quals el moviment és l'eina principal, amb jocs psicomotors, treball de resistència i equilibri. D'altra banda, es troba un altre grup de majors, per a persones de més de 70 anys que se centren a realitzar exercicis amb moviments globals suaus, equilibri, mobilitat articular i coordinació. Finalment, està disponible el grup or destinat a persones que necessiten una activitat pràcticament individualitzada, on predomine la consciència corporal, moviments suaus i adaptats com a tècniques Feldenkrais, estiraments i molt més. 

A més, a partir del 15 d'octubre, s'estan realitzant també la “Marxa nòrdica”, una activitat de resistència que consisteix a caminar amb uns bastons, que aporten major estabilitat al moviment i a més impliquen a la part superior del cos, augmentant els beneficis i aportant equilibri postural.

El programa d'activitat física i salut per a adults “Troba el teu temps” ofereix diferents activitats com: les fisicorecreatives entre les quals es troben, aerostep, tonificació i estiraments, gimnàstica integral, control gim, pump. Dins d'aquest programa també realitzen exercicis de gimnàstica postural, que consisteix en una activitat física que integra el cos i la ment, tonifica i estira els músculs, millora la postura i aconsegueix un desenvolupament efectiu i equilibrat, especialment per a persones amb problemes d'esquena. Totes aquestes activitats estan destinades a adults d'entre 16 i 60 anys. 

D'altra banda, també ofereixen educació física de base per a xiquets d'entre 3 a 6 anys, on es treballa amb l'activitat psicomotriu dels xiquets amb jocs, l'expressió corporal, el ritme i moltes més activitats que enriqueixen els seus patrons motors. 

A més, en el Poliesportiu Municipal Internuclis es poden fer exercicis en la sala de musculació, on els assistents modelen i desenvolupen el seu cos mitjançant un entrenament individualitzat amb peses i màquines. Aquest programa també ofereix la possibilitat de plans d'entrenament individualitzats per a la preparació d'oposicions, atletes d'alt nivell i participants de carreres populars amb activitats de preparació física.

Per a obtenir més informació contactar telefònicament amb el Pavelló Jose Veral (96 269 94 45); la Casa de la Joventut (96 265 58 64); o el Poliesportiu Municipal Internuclis (96 265 58 79).