El tro d’avís i la “xopà” donaran començament el dissabte als festejos taurins

Els majors i la música, també protagonistes durant aquesta setmana
Dijous que ve dia 16 de juliol es celebra el ja tradicional Dia del Major durant les Festes Patronals de Sagunt. A les 20 hores es realitzarà la inauguració del recinte firal mitjançant un sopar per a la tercera edat patrocinat per la Fira Gastronòmica, al igual que el ball que serà a les 22 hores.
 
 
El divendres 17 de juliol, a les 19 hores, organitzat pel “Grup de danses  Morvedre”, taller d'aprenentatge del Ball de Plaça de Sagunt al local parroquial de l'església Santa María en la plaça Tarongers. A les 23 hores, en la Plaça Cronista Chabret, “Gran Musical de la Falla el Romano de Sagunt (FAROSA)”.
 
El dissabte 18 se celebra el dia de les penyes. A les 12 hores, concentració en el recinte firal per a desfilar en un cercaviles, amenitzat per xarangues, cap a  l'Ajuntament, on a les 13 hores tindrà lloc el tradicional tro d’avís i la “xopà.” Amb aquest acte donaran començament els festejos taurins. A partir de les 14 hores, tancament i prova de vaquetes enfundades. A les 19 hores, exhibició de 7 vaquetes, un jónec i un bou en puntes.
 
Ja a la nit, a les 23:30 hores tindrà lloc un correbous infantil de carretons al recinte firal, previ al tancament de dos bous embolats a les 0:00 hores. A partir de les 0:30 hores, es procedirà a la solta de dos bous  embolats i dos vaquetes fins a les 2:00 hores, quan començarà la macro discomóvil a càrrec de “the booty s hakers”, on hi haurà animació i regals.
 
El mateix dissabte 18 de juliol, a les 22 hores tindrà lloc un concert de la Societat Musical Lira Saguntina al Teatre Romano.
.
 
 Foto d'arxiu, "xopà" 2011
 
 

 

Sagunt posa el focus en la innovació territorial

28 de novembre 2023

El CEEI, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt, va organitzar la segona reunió de treball on es va analitzar la situació socioeconòmica de la comarca i les possibles accions clau de cara al desenvolupament futur del territori