El Triangle Umbral del Port de Sagunt acollirà aquest diumenge la XXI edició de la Trobada d’Escoles en valencià del Camp de Morvedre

A més, el dissabte, 23 d'abril, a les 19 hores, es lliuraran els Premis Sambori del Camp de Morvedre
 
El Triangle Umbral del Port de Sagunt acollirà la XXI edició de la Trobada d’Escoles en valencià del Camp de Morvedre “Un país d’escoles” aquest cap de setmana, concretament el diumenge, 24 d'abril. A més, el dissabte, 23 d'abril, a les 19 hores, es lliuraran els Premis Sambori del Camp de Morvedre. 

 
El delegat d'Ensenyament, José Manuel Tarazona, ha destacat: “Des de l'Ajuntament de Sagunt renovem i augmentem enguany el nostre compromís amb les Trobades d’Escoles en Valencià del Camp de Morvedre, perquè volem donar-les impuls i compartir una festa dedicada a la llengua i l'educació en els carrers del nostre municipi. El Consistori fa seu el lema dels Trobades 2016, “Un país d'escoles”, que posa en valor la tasca quotidiana dels docents, de pares, mares i alumnes que han fet, fan i faran escola. Els professors són, en definitiva, els qui ensenyen i eduquen als ciutadans del futur. A més, tenim un compromís amb el valencià i ho complim”. 
 

 
El dissabte, 23 d'abril, a les 19 hores, en la Casa de Cultura del Port de Sagunt, serà el lliurament dels Premis Sambori del Camp de Morvedre. Està previst que a l'acte assistisquen l'alcalde, Quico Fernández, i regidors de la Corporació. 
 
El diumenge, 24 d'abril, la concentració d'escoles serà a les 10.30 hores i, a les 11 hores, la cercavila eixirà des de la plaça del Sol a ritme de dolçaina i tabalet. Tancarà la desfilada la Big Band de la Unión Musical Porteña. S'arribarà al Triangle Umbral del Port de Sagunt, que acollirà aquesta gran trobada de 32 escoles i instituts, que cada any es realitza en un poble de la comarca. Allí hi haurà diverses paradetes i tallers i en el terraet, a més de l'esmentada Big Band del Conservatori, hi haurà altres actuacions. També es farà una visita guiada pel Port de Sagunt a càrrec de Josep Dionís Martínez. A les 14 hores, serà el menjar popular amb paella i, després, l'actuació de Dani Miquel.
 
La trobada d'enguany en el Port de Sagunt l’organitzen la Federació d’Associacions per la Llengua i la Coordinadora per l’Ensenyament en Valencià del Camp de Morvedre amb la participació de diversos departaments municipals, que exposaran les seues activitats i tallers en la jornada del diumenge, 24 d'abril. Concretament, participaran els departaments d'Educació, el Gabinet de Promoció del Valencià, la Universitat Popular–Escoles de Proximitat. Col·laboren la Generalitat Valenciana i Caixa Popular. A més, el Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo, que depèn de l'Ajuntament de Sagunt, ha organitzat un taller de percussió, y la Domus Baebia un de cultura clàssica.