El Teatre Romà de Sagunt ha acollit el X Concurs de Teatre Grecollatí este cap de setmana

L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, i la Sotsdirectora adjunta d'Avaluació i Cooperació Territorial del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, Sagrario Chinarro, van lliurar els guardons a les agrupacions vencedores
 
El Teatre Romà de Sagunt ha sigut este cap de setmana la seu de la final del X Concurs de Grups de Teatre Grecollatí d'Ensenyament Secundari que organitza el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport en col·laboració amb la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i altres entitats. L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, i la sotsdirectora adjunta d'Avaluació i Cooperació Territorial del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, Sagrario Chinarro, van lliurar els guardons a les agrupacions vencedores en les modalitats de tragèdia, promoció de la cultura clàssica i comèdia llatina. 
 
Concretament, les obres que es van interpretar són: Electra, de Sòfocles; Edipo Rey, també de Sòfocles; Kaos: Creación colectiva; El juicio de Paris, de Plauto; Cistellaria, de Plauto; i Asinaria, de Plauto.
 


Cal destacar que en la categoria de tragèdia el grup Párodos de l'IES Siberia Extremeña de Talarrubias (Badajoz) va obtenir el primer premi amb l'obra Electra. El grup Komos de l'IES Districte Marítim de València va quedar en segona posició amb Edipo Rey. En la modalitat de promoció de la cultura clàssica, el vencedor va ser el grup Las Canteras de l'IES Las Canteras de Madrid amb Kaos: Creación colectiva. En segon lloc, va quedar el grup Noite Bohèmia de l'IES Ramón Menéndez Pidal de A Corunya amb El juicio de Paris. Finalment, en la categoria de comèdia llatina van pujar al podi el grup Párodos de l'IES Siberia Extremeña de Talarrubias (Badajoz) amb Cistellaria i el grup Selene de l'IES Carlos III (Madrid) amb Asinaria. 
 
El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport va crear el concurs de teatre clàssic per a grups d'alumnes d'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) l'any 2005 amb la finalitat de fomentar la difusió de les nombroses obres interpretades pels grups de teatre dels centres educatius de tota Espanya.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores