El teatre infantil i la màgia envaeixen les places del municipi amb ‘Menuda ciutat’

Des del 5 de maig, i durant tot el mes, els més xicotets podran gaudir de quasi una vintena d’activitats escèniques
 
La regidoria de Joventut ha organitzat Menuda Ciutat, un festival per als més xicotets on el teatre i la màgia són els principals protagonistes. A partir del 5 de maig, i durant tot el mes, diferents places de Sagunt i del Port de Sagunt acolliran quasi una vintena d'actuacions i marionetes infantils. L'objectiu del festival Menuda Ciutat, els divendres teatre al carrer és apropar les activitats culturals, destinades a un públic familiar, a les places i espais públics.
 
Les activitats es realitzen els divendres, a partir de les 19 hores, en quatre places al mateix temps, dos en el nucli de Sagunt i altres dos en el Port de Sagunt. Les places són Cronista Chabret, Reina Fabiola, Antiga Moreria, Àgora del Casal Jove, el Trinquet, Albereda del Consell i Manuel Azaña. Les companyies participants són totes especialitzades en activitats infantils i han sigut preseleccionades pel SARC de la Diputació de València.
 
El projecte Menuda Ciutat ja es va realitzar l'any passat de manera experimental amb una gran resposta per part del públic infantil i familiar, la qual cosa ha permés la seua consolidació en la programació de la regidoria de Joventut que coordina Guillermo Sampedro. A més, cal recordar que esta va ser una de les propostes reclamades pels xiquets i xiquetes del municipi, i que es va incloure en el Pla d'Infància Municipal aprovat l'any passat, que arreplega la realització d'activitats culturals per a públic infantil en espais públics.
 
Segons el delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, “l'any passat vam fer l'experiment de traure la cultura i les activitats infantils al carrer i va tindre molt bona resposta, per la qual cosa ens hem animat a continuar amb esta proposta tan necessària que suposa portar el teatre on estan els xiquets i xiquetes, que és en les places del nostre municipi a les vesprades. De pas, a més, fomentem el teatre de carrer i l’acostem a la gent i a les famílies”.
 
La programació completa de les actuacions infantils és la següent:
 

 

Dia

Hora/Lloc

Companyia

Obra

5  maig

19 h  Pça. Antiga Moreria

Ana Canet

De micos, princeses, mosquits i altres poemes divertits (Val)

5  maig

19 h Albereda del Consell

Disparatario

Lore y los colores perdidos

5  maig

19 h Pça Cronista Chabret

AMEBA

Contacontes (Val)

5  maig

19 h Pça Reina Fabiola

Rosi Cozar

Los Pueblos

12 maig

19 h Pça.Cronista Chabret

Mila Fr.

Los 3 cerditos

12 maig

19 h Pça.Manuel Azaña

Rebombori

Contes i xiquets del món  (Val)

12 maig

19 h Porta Trinquet

Elisa Matallin

Merienda de Cuentos de Gloria Fuertes

12 maig

19 h Pça Reina Fabiola

La Niñacristal

Cornaliana y sus cuentos de valientes y mágicos

19 maig

19 h  Albereda del Consell

Mila Fr

Las aventuras de Peter Pan

19 maig

19 h Pça. Antiga Moreria

Xana

A l’abordatge (Val)

19 maig