El servei de platges de l'Ajuntament de Sagunt comença aquest dissabte 13 de juny

Enguany el dispositiu estarà format per 22 socorristes, dues ambulàncies amb conductor, dos metges, tres quads, tres embarcacions de salvament i onze policies, entre altres serveis com Protecció Civil i la SAG
 

L'alcalde en funcions de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, i el regidor en funcions de Platges, Ximo Catalán, han presentat aquest matí el dispositiu de platges per a aquest estiu, que començarà a funcionar aquest dissabte, 13 de juny, i estarà operatiu fins al 15 de setembre. En el dispositiu s'implicaran, durant tota la campanya, diversos departaments com el servei de Salvament i Socorrisme de la delegació de Platges, la Policia Local de Platges, Protecció Civil i l'empresa municipal SAG. El pressupost que es preveu invertir enguany superarà el milió d'euros. A l'acte de presentació també han assistit els regidors de l'Equip de Govern en funcions, Maribel Sáez, José Luis Martí i Paco Villar.

El servei de Salvament i Socorrisme disposa de 22 socorristes; 2 més que l'any passat: vuit en la platja del Port de Sagunt, vuit en la platja d’Almardà i sis en la platja de Corinto que estaran vigilant en la platja per a prevenir i evitar accidents des de les 10 fins a les 20 hores en totes les platges. A més, també hi ha dos metges i dos conductors per a les dues ambulàncies que prestaran servei. Quant a mitjans materials, tres postes sanitàries (Port de Sagunt, Almardà i Corinto), nou torres de vigilància, tres embarcacions i tres quads de salvament. A més, hi haurà dues ambulàncies amb equip de reanimació cardiopulmonar i equip de teràpia amb oxigen, dos desfibril·ladors semiautomàtics per a assistència en cas de parada cardíaca i material de rescat com taules, cèrcols salvavides, etc. Així mateix, per a facilitar els accessos a les platges s'han instal·lat un total de 63 passarel·les. 


El delegat de Platges en funcions, Ximo Catalán, ha destacat: “Aquest estiu 2015 estrenem novetats, ja que incrementem en dues persones més el servei de socorristes amb un total de 22 professionals que prestaran els seus serveis diàriament. A més, estrenem cartells informatius per a conciliar la pràctica del surf i el bany en la zona del Pantalán de la platja del Port de Sagunt, així com dos cartells nous explicatius del cordó dunar, els quals indiquen el seu valor ecològic i la necessitat de conèixer i respectar aquest patrimoni natural. També s'han reforçat les senyals que es van estrenar l'any passat de les 17 entrades de la platja amb animals aquàtics pintats en la calçada i en pals. Així mateix, s'amplia el servei de bany per a persones amb discapacitat un mes més, amb el que serà del 13 de juny al 15 de setembre. En relació a les passarel·les, s'ha augmentat el seu nombre. 


Un altre servei molt important que presta l'Ajuntament és el dels punts accessibles per a que persones amb diferents graus de discapacitat puguen gaudir del bany i de la seua estada en la platja. Hi ha dos (Port de Sagunt i Almardà) i estan gestionats per un equip de 15 voluntaris de Protecció Civil, dels quals 10 estaran operatius cada dia, 8 en la platja de Port de Sagunt i 2 en Almardà. Estarà operatiu des del 13 de juny fins al 15 de setembre. Amb això s'ha ampliat un mes respecte a l'any anterior. El de la platja del Port de Sagunt disposa d'un espai per a gaudir de la lectura (Bibliomar).

Així mateix, la seguretat dels usuaris de les platges es veurà reforçada amb el servei de Policia de Platges al que estan destinats 11 policies locals (vuit agents, dos oficials i un inspector). El servei de neteja el prestarà la Societat Anònima de Gestió, tant en la zona d'arenes com en les vies urbanes properes i el passeig marítim. 
 
 
Catalán ha assenyalat: “Hem aconseguit situar a les nostres platges com unes de les millors de la Comunitat Valenciana i hem tornat a aconseguir per segon any consecutiu les banderes blaves i les certificacions de qualitat. A més, enguany tots els socorristes han fet un curs de maneig de desfibril·ladors, amb el que som una platja cardioprotegida ja que també hi ha un desfibril·lador en cada posta. El passat any vam batre el rècord de turistes a l'estiu 2014 i en Setmana Santa 2015 i espere que continuem amb aquestes bones dades”.
Les platges de Sagunt en 2015 han aconseguit un total de 18 banderes en reconeixement a la qualitat de l'aigua i dels serveis. En Port de Sagunt i Almardà onegen 7 banderes en cadascuna: Bandera Blava, Q de qualitat, ISO 9001 (gestió de qualitat), ISO 14001 (gestió ambiental), UNE 170001 (gestió d'accessibilitat universal), certificació EMAS (gestió mitjà ambiental) i Bandera Qualitur (atorgada per la Conselleria de Turisme per tenir altres certificacions). A més, la platja de Corinto té 4 d'aquestes banderes: Bandera Blava, ISO 9001, ISO 14001 i Bandera Qualitur.