El programa lúdic-educatiu “Esplai de xiquets” comença aquest dissabte

Són activitats per a xiquets d'infantil i primària que es desenvoluparan els dissabtes de matí fins al 3 de juny

El programa Esplai de xiquets que organitza la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt comença aquest cap de setmana, concretament el dissabte, 15 d'octubre. Es tracta d'una programació lúdic-educativa que es desenvoluparà els dissabtes de matí, fins al 3 de juny, amb la finalitat de fomentar la realització d'activitats durant el temps lliure dels xiquets i xiquetes d'infantil i primària. Entre les activitats, en les quals està previst que participen més de 40 menors, hi haurà tallers, jocs, excursions i totes elles estaran dirigides per monitors titulats. 

Concretament, és un projecte que pretén donar als veïns del municipi un servei ampli i a la mesura de les seues necessitats, ajudant-los en la tasca educativa mitjançant activitats que treballen la cura del medi ambient, els hàbits saludables i el coneixement de l'ampli patrimoni que conserva la ciutat. 
 
El projecte té com a punt de partida que el joc i les relacions entre els xiquets són fonamentals per al desenvolupament. A més, són activitats molt pensades i organitzades que compleixen amb cinc requisits importants: temps, espai, joguets i objectes diversos, companys i adults que comparteixen i acompanyen el joc.
 
El principal objectiu d'aquest programa és facilitar al màxim aquests requisits, proporcionant als xiquets espais adequats i condicionats per a les activitats, facilitant la seua trobada i seleccionant la programació que es va a desenvolupar amb criteris de qualitat. 
 
Una de les propostes és rescatar el joc de l'oblit i contrarestar els efectes negatius de la cultura de la imatge imposada amb alternatives on se suggereixen jocs creatius i simbòlics.
 
Atenent als xiquets als quals va destinat el programa, les activitats i programes que es plantegen treballaran aspectes com:
 
• El reciclatge, la reducció i la reutilització de materials de deixalla, amb els quals es construiran joguets i es conscienciarà als xiquets de la gran quantitat de deixalla que es produeix en la família.
• Es treballaran hàbits saludables amb els participants: la pràctica d'esports, la ingesta de fruites i verdures, la neteja de les dents o la cura dels peus.
• Aprendrem del gran patrimoni amb el qual compta el municipi, amb històries, contacontes, escenificacions, eixides i excursions.
• Treballarem la co-responsabilitat des de xicotets per a aconseguir una societat mes justa i igualitària.