El Ple aprova una sèrie de mesures d'igualtat d'oportunitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Entre els acords es troben impulsar un pacte d'estat per a la lluita contra la discriminació, promoure campanyes d'informació i sensibilització o elaborar un pla d'igualtat

 
 
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat una sèrie de mesures d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes a proposta de Compromís amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La iniciativa contempla mesures per a impulsar un pacte d'estat per a la lluita contra la discriminació, promoure campanyes d'informació i sensibilització o elaborar un pla d'igualtat, entre d'altres. La moció ha sigut aprovada per unanimitat.
 
Amb la finalitat d'aconseguir la igualtat real entre dones i homes i acabar amb la discriminació en tots els àmbits de la societat, la moció contempla impulsar un pacte d'estat per a la lluita contra tota discriminació contra la dona, sobretot la que suposa tot tipus de violència, d'igual manera que s'exigeix a les empreses la no discriminació en cap de les seues formes a l'hora de realitzar concessions administratives.
 
La moció també contempla promoure, impulsar, així com prioritzar campanyes d'informació i sensibilització dirigides a tota la població mitjançant pel·lícules, cartells, col·loquis, sobre la història i triomfs de la dona, així com d’específiques dirigides a adolescents i a la població immigrant per a aconseguir una educació en el respecte i la igualtat de gènere, i per a informar sobre la legislació espanyola en matèria d'igualtat.
 
Un altre dels aspectes destacables de la moció és el de prioritzar a l'hora d'actualitzar el nomenclàtor dels carrers amb noms de les dones que hagen sigut representatives i rellevants en el municipi, així com commemorar el 8 de Març com el Dia Internacional de la Dona promovent esdeveniments dirigits a reforçar el principi d'igualtat entre dones i homes i sumar-se al lema de l'ONU Les dones en un món laboral en transformació: cap a un planeta 50-50 en 2030.