El ple aprova per unanimitat la Declaració Institucional contra els Pressupostos Generals de l’Estat

La declaració institucional es manifesta davant la marginació dels valencians i valencianes en la partida dels pressupostos de l’Estat 2017


El ple de l’Ajuntament de Sagunt ha aprovat per unanimitat la Declaració Institucional contra els Pressupostos Generals de l’Estat per a este any 2017, que va ser llegida per l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, en el ple. D'esta manera, l'ajuntament manifesta el seu rebuig davant la marginació dels valencians i valencianes en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2017. Així, la declaració arreplega la necessitat de garantir un nivell d'inversions just per al territori valencià, ja que es considera insuficient i discriminatori respecte de qualsevol altre territori nacional.

El manifest, que ja va ser aprovat per unanimitat en Les Corts Valencianes, arreplega la reclamació dels ajuntaments de un millor finançament per als municipis, amb la finalitat d'atendre les necessitats de la ciutadania prestant serveis de qualitat. Actualment, tal com cita la declaració, la Comunitat Valenciana rep una inversió d'un 6,9%, la qual cosa suposa una reducció de 209 milions respecte del passat any 2016. Cada valencià i valenciana rebrà 119 euros per càpita, front a la mitjana de 184 euros en el conjunt de l'Estat, una quantitat tres vegades menor a la d'altres territoris.

Davant d'açò, els representants polítics del territori valencià es varen reunir el passat 25 d’abril en el parlament valencià per a mostrar el seu rebuig als pressupostos, a més d’instar el Consell de la Generalitat a impulsar les accions necessàries per a cohesionar els valencians i valencianes i així poder aconseguir unes inversions justes per al nostre territori.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores