El Percumon sonarà per segon any a Sagunt i al Port de Sagunt

El 2, 3 i 4 de juny el Festival Internacional de Percussió Percumon omplirà els carrers del centre històric de Sagunt i del Port de Sagunt d'activitats per a tots els públics al voltant de la música de percussió


La segona edició del Festival Internacional de Percussió Percumon arribarà a Sagunt i al Port de Sagunt el 2, 3 i 4 de juny. Organitzat por Espectacles HM Produccions i el grup de batucada Green Gos amb la col·laboració de les regidories de Joventut, Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, el festival comptarà amb una gran desfilada de batucada, exposicions, una taula redona, tallers i una sèrie de concerts amb bandes com ara Samborejo Band, Coco Malangao, Funkiwis o Mafalada, entre d’altres. En esta edició, el festival tindrà un caràcter reivindicatiu, ja que girarà al voltant de la crisi de refugiats que pateix Europa, la qual cosa quedarà reflectida en les diferents activitats.
 
L’abonament per a gaudir del festival al complet costarà 45 euros, encara que també hi haurà activitats gratuïtes per a tots els públics. A més, l'organització ha repartit descomptes del 50% pels comerços de la ciutat, així com les associacions que hi participen també tindran descomptes per als concerts.
 
Els organitzadors de l'esdeveniment, Federico Rich i Damián Ordóñez, destaquen alguns canvis en esta edició com a millores per a donar més visibilitat a l'esdeveniment i un enfocament més obert, amb una major varietat d’activitats per a tots els públics, la incorporació d'associacions del municipi en algunes d'elles, així com una major projecció internacional amb la participació de diferents batucades d'altres països, com és el cas de la de la ciutat francesa de Millau, agermanada amb Sagunt, i la de Salé del Marroc.
 
Tant el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, com el de Cultura, José Manuel Tarazona, subratllen el treball i la iniciativa dels organitzadors per consolidar un festival nascut en el municipi i por això anuncien “la intenció ferma de mantenir-ho on ha nascut”. Per a Sampedro, el Percumon “és un festival global i total ja que va dirigit a tots els públics i no solament és un esdeveniment de percussió des del punt de vista festiu sinó contempla altres àmbits com l'educació o la reivindicació”. És per això que, ha anunciat que paral·lelament al festival la regidoria de Joventut ha posat en marxa el projecte Batucada Jove amb la finalitat d'acostar a l'alumnat dels col·legis del municipi este estil de música amb concerts, exposicions i la recuperació de contes orals les dos setmanes prèvies a l'esdeveniment.
 
Per la seua part, Tarazona destaca que amb esta segona edició, l'Ajuntament vol convertir el festival en un esdeveniment de referència “que dinamitze i projecte la nostra ciutat internacionalment ja que és un concepte de festival innovador i diferent on cultura, educació i música comparteixen el mateix espai”. Per al regidor de Cultura, el Percumon és un projecte conjunt “on es treballen valors com la integració social sent esta una festa de la cultura amb un alt component educatiu, en el qual participen col·lectius i associacions de la nostra ciutat, i el converteix així en un esdeveniment d'integració per a la nostra localitat”.
 
El festival començarà el divendres 2 de juny, a les 18 hores, amb una benvinguda en el Green Espai, però serà a partir de les 22 hores quan s'inaugure amb la desfilada de batucada, en la qual participaran més de 600 tambors de tot Espanya i les dos convidades de França i el Marroc, així com associacions del municipi i les falles Els Vents, El Romano, El Mercat i El Remei, que recorrerà l'avinguda Mediterrani des del carrer Illa La Toja fins al carrer Barques. Com a novetat, enguany el grup de batucada amb millor vestuari i l'associació amb millor disfressa de la desfilada, optaran a un premi de 500 euros cadascú, el qual es lliurarà a la 1.30 hores en l'Alt Forn.
 
El dissabte serà el torn del concurs de blocos (bandes de batucada) en el Teatre Romà per al qual es posarà a la disposició de qui vulga un servei d'autobús que partirà des de la zona d'acampada en tres horaris (17.30, 18 i 18.30 hores). A les 19.30 hores el grup Batuka donarà la benvinguda als assistents i als participants al concurs els quals optaran a dos premis, el primer de 1.000 euros en metàl·lic i el segon d'un val per valor de 150 euros per a gastar en la tenda d'instruments musicals Calango. Seguidament, a les 21.30 hores hi haurà una exhibició de Brincadeira Evolution 2.0 a les 21.30 hores i de Green Gos Premium amb El Sueño de Álex.
 
 
Dos nits de concerts de música brasilera i punk-rock i festes amb discjoqueis
 
El plat fort del festival Percumon el compon les nits de concerts i festes amb discjoqueis el divendres 2 i el dissabte 3 de juny. L'Alt Forn serà el lloc on la música de percussió serà la protagonista absoluta amb una sèrie de concerts. Por una banda, els grups de música brasilera Samborejo Band i Coco Malangao donaran la nota la primera nit a partir de les 00.30 hores. Serà ja el dissabte a partir de les 22 hores el torn dels grups punk-rock Red Gold & Green amb Mistah Godeh i Payoh Soul Rebel, Funkiwis, Brincadeira–Street Show, Mafalda i Combo Calada. L’abonament per als dos dies de concerts, més la possibilitat d'acampanar en la zona habilitada, serà de 15 euros anticipat o 20 euros si s'abona en taquilla. Per a aquells que només vulguen gaudir del concert del divendres, l'entrada tindrà un preu de 5 euros si s'adquireix anticipadament o 7 euros en taquilla. En canvi, per als concerts del dissabte l'entrada costarà 7 euros anticipada, o 10 euros si es compra el mateix dia.
 
A més d'estos dos concerts, Green Espai celebrarà durant la primera nit una festa de discjoqueis d’Eventos Topper i la segona nit des de la 1 de la matinada la Techno Fluor Party amb Whiteline feat. Javier Crespo i Fede Greenman que s'allargarà fins a les 7 hores del diumenge. També en la plaça Cronista Chabret, tindrà lloc un concert de música tradicional grega, el dissabte a les 18.45 hores, de la mà del grup Nano Ensemble. Estos tres esdeveniments seran gratuïts per al públic que vulga assistir.


Activitats reivindicatives sobre la crisi dels refugiats i tallers infantils, completen el festival
 
Durant el festival, que enguany adquireix un caràcter reivindicatiu al voltant de la crisi que pateix Europa amb els refugiats, es podrà gaudir de l'exposició Un refugio para la libertad cedida por l'ONG Accem el dissabte des de les 10 fins a les 17.30 hores en Green Espai. A les 16 hores en el mateix lloc es projectarà el documental Idomeni, vergonya d’Europa de Benito Pajares i se celebrarà la taula redona Grecia, muro de Europa.
 
Els tallers de samba reggae (dissabte a les 10.30) i el de maracatú (diumenge a les 11 hores) en la plaça de la Concòrdia, junt al de ritmes grecs en l'Albereda (diumenge a les 11 hores) i els de circ el dissabte i de percussió i pinta-cares el diumenge en el Green Espai destinats al públic infantil, completen un esdeveniment divers i obert a tot el públic. Estos tallers tindran un preu d'assistència de 8 euros per taller, i per als infantils existeix un abonament de 15 euros (venta anticipada) o 20 euros (venta en taquilla) que inclou l'assistència als dos tallers, una samarreta del festival, l'entrada al Teatre Romà per al concurs de blocos, així com l'entrada als concerts.