El món dels videojocs i l’emprendiment protagonitzen el cap de setmana del 14 i 15 d'octubre en la ciutat de Sagunt

El programa del Sagunt.GamingFest consta d'exposicions, taules redones, projeccions, stands, mostres de videojocs i fins i tot tornejos
Imagen 1Imagen 2

 

L'Ajuntament de Sagunt, a través de la regidoria de Noves Tecnologies, ha programat un esdeveniment, el Sagunt.GamingFest, per als pròxims dies 14 i 15 d'octubre en el Casal Jove del Port de Sagunt, que pretén dinamitzar la indústria del videojoc i amb això explorar altres objectius entorn de l'educació i a les oportunitats que poden obrir-se en el nostre municipi, sobre un sector emergent i amb molt de recorregut com és el “gaming” tan de moda últimament.
 
El programa consta d'exposicions, taules redones, projeccions, stands, mostres de videojocs i fins i tot tornejos. Concretament, el divendres, 14 d'octubre, de 18 a 19.20 hores, hi haurà una taula redona sobre “Professionalització del desenvolupament de videojocs”. Posteriorment, hi haurà una altra amb la temàtica “El camí a recórrer, què he de fer per a dedicar-me a açò?”, de 19.30 a 21 hores. El dissabte, 15 d'octubre, d’11 a 14 hores, hi haurà un torneig invitacional de “Hearthstone, heroes of Warcraft” i, de 17.15 a 18.30 hores, finalitzaran les taules redones amb una sobre “Treballar en e-sports, llums i ombres”.
 
Cal destacar que el 4 d'octubre, de 19 a 20.30 hores, David Frías oferirà una xarrada en la cafeteria del Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt. 
 
Segons indica el delegat de Noves Tecnologies, José Vicente Muñoz, “mitjançant l'esdeveniment Sagunt.GamingFest pretenem dinamitzar la indústria del videojoc i amb això explorar altres objectius entorn de l'educació i les oportunitats que poden obrir-se sobre un sector emergent com és el gaming en plena efervescència últimament. Hem orientat aquesta nova iniciativa sobre diversos segments: la indústria, l'educació i l'oci amb un fil conductor entre tots ells, que no és un altre que l'aprenentatge, les experiències reals d'emprenedors, així com les oportunitats que poden sorgir de tot açò, sense oblidar-nos d'una part d'oci i diversió, ja que hi ha programats també espais per a jugar, competir o provar videojocs creats per comunitats d'emprenedors”.
 
Mitjançant aquest projecte, continua Muñoz, “es posa de manifest com planificar i dinamitzar projectes d'un alt interès i impacte per a Sagunt d'una forma transversal, atès que a més del departament municipal de noves tecnologies estan també implicades altres àrees com la de Joventut o Promoció Econòmica, sent capaces d'oferir oportunitats al nostre teixit empresarial, als nostres joves i emprenedors i alhora també estimular nous sectors productius, on la innovació en educació creiem que ha d'estar molt present”.
 
L'esdeveniment Sagunt.GamingFest es troba emmarcat dins del projecte municipal SagunTICs. Segons comenta David Domínguez, coordinador tècnic del SMIC-Servei Municipal d'Informàtica i Comunicacions, “mitjançant aquest projecte hem aconseguit consolidar una àmplia comunitat d'emprenedors i empreses entorn d'una xarxa col·laborativa on tots caben i la finalitat de la qual és generar oportunitats i ocupació, així com desenvolupar iniciatives emprenedores, tot açò basat en l'estímul del talent local”.
 
El programa detallat de l'esdeveniment pot consultar-se en la web www.saguntics.es pel que des de l'Ajuntament de Sagunt s'anima, a tota la ciutadania interessada a conèixer aquest sector, i especialment als emprenedors, als empresaris i a tots els centres educatius amb plans d'estudis orientats a la professionalització de l'alumnat, a la participació en el Sagunt.GamingFest.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores