El mamo Calixto Suárez visitarà per primera vegada la nostra ciutat

El director del Programa de Drets Humans dels Pobles Indígenes d’àmbit internacional, representant de tots els pobles indígenes del món i portador de la Bandera de la Pau, visitarà per primera vegada el nostre municipi

El mamo Calixto Suárez és hereu d'una tradició de més de 3.600 anys de tindre cura de la Terra. El seu poble és l’Arhuaco, de la Serra Nevada de Santa Marta a Colòmbia, i la seua trajectòria i labor contínua per la protecció i cura de la Terra l’ha portat a ser anomenat director del Programa de Drets Humans dels Pobles Indígenes d’àmbit internacional, representant de tots els pobles indígenes del món i portador de la Bandera de la Pau.

Suárez, estarà a València del 2 al 10 de juny amb un programa d'activitats en les quals transmetrà la saviesa del poble Arhuaco i compartirà el missatge ancestral de la seua Terra. Este coneixement ha sigut declarat Patrimoni Immaterial per la UNESCO. La seua visita representarà una oportunitat única per a conèixer la saviesa del poble Arhuaco i el seu coneixement.

L'Ajuntament de Sagunt, des de les regidories de Cultura, Educació, Cooperació Internacional i Joventut, ha col·laborat amb els actes organitzats per un grup de professors amb motiu de la visita del mamo Calixto a València i a Sagunt.

Com un líder descendent de civilitzacions antigues, el mamo Calixto observa el món amb la seua saviesa: “Crec que l'ésser humà té por de viure el present. Però en l'univers només existeix el present. Si som conscients i ens atrevim a viure’l, farem un pas de gegant. Quan el passat es presenta o es materialitza en el present és el moment d'abraçar eixes experiències del passat, netejar-les i deixar que se’n vagen. Crec que solament així es crearà una nova humanitat perquè tornem a la unitat. Ser la unitat és l'acceptació total de com som”.


El programa començarà el pròxim 3 de juny amb el seminari Com portar harmonia a les nostres vides, mantenint una ecologia de pensament i emocions, que tindrà lloc de 10 a 18 hores en el Port de Sagunt.

La seua agenda continuarà el 4 de juny amb una jornada en el paratge de Sant Esperit anomenada Viure en harmonia amb la Terra i amb un mateix on també es realitzarà una activitat de biodansa per a les persones que vulguen, així com ritmes de tambors tribals.

Cal

ixto Suárez estarà en la Universitat de València el 5 de juny, on a les 19.00 hores impartirà la conferència: Ecoconsciencia o Ecología del pensamiento desde la visión del pueblo Arhuaco.

El 6 de juny tindrà lloc una trobada amb escolars en el teatre Begoña del Port de Sagunt i, a la vesprada, donarà una conferència en el Casal Jove, titulada: Armonía natural y bienestar físico-emocional. Després de la conferència, se servirà un càtering per “La Tenda de Tot el Món” (Comerç just).

El 7 de juny es reunirà amb escolars de Sagunt en l'Auditori Joaquín Rodrigo. A la vesprada, impartirà a València el taller: “Ecoconconsciencia i eliminació de bloquejos psicocorporals des de la visió del poble Arhuaco”.

El 9 de juny es celebrarà un sopar solidari en benefici del poble Arhuaco amb batucada i ramillet de focs artificials al Green Espai del Port de Sagunt, i ja el 10 de juny, per a posar fi a la seua visita, Calitxo estarà al Triangle Umbral en una jornada de “Unió entre els Pobles”, que inclourà un mercat multicultural, ioga en família, dinàmiques de biodansa i, per a finalitzar, l'actuació del cantautor valencià Saül Vanaclocha.

Per a major informació i/o inscripcions, podeu visitar la pàgina calixtosuarezenvalencia.wordpress.com o contactar al correu electrònic visitacalixto@hotmail.com.