El documental italià “Fuocoammare” arriba a la Mostra puntDOC

La projecció tindrà lloc divendres que ve 12 de maig a les 19 hores al Casal Jove de Port de Sagunt
La Mostra puntDOC segueix el seu curs amb la projecció del documental italià Fuocoammare (Foc en el mar) del director Gianfranco Rosi. La sessió tindrà lloc al Casal Jove del Port de Sagunt el pròxim divendres 12 de maig a les 19 hores. A més a més, cal destacar que la projecció es realitzarà en versió original subtitulada en espanyol.

El documental ens situa a l'illa de Lampedusa (punt més meridional d'Itàlia) la qual, des de 1990, s'ha convertit en un lloc massiu de desembarcament d'immigrants il·legals procedents de terres africanes. En poc més de 20 anys, més de 20.000 persones s'han ofegat durant la travessia per a aconseguir el que per a molts suposa una via d'entrada a Europa, i que els hauria de permetre escapar de la guerra i la fam. Samuel viu a l'illa, té 12 anys, va a escola, li agrada anar en moto i de caça. Li agraden els jocs de terra, malgrat que tot al seu voltant parla del mar i dels homes, dones i xiquets que intenten travessar-ho per a arribar-hi.

Este documental ha rebut nombrosos premis i nominacions importants on destaquen la nominació a millor documental als Premis Oscar i César en 2016 i el guardó Ós d'or del Festival de Berlín a millor pel·lícula documental.