El Conservatori Joaquín Rodrigo de Sagunt programa una Setmana Cultural repleta d’activitats

Durant la propera setmana, de 6 al 10 de febrer, tot l’alumnat del centre podrà gaudir de diverses activitats pedagògiques, conferències, masterclass, workshops, intercanvis i tallers

El Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo de Sagunt ha programat diverses activitats per a la Setmana Cultural, que se celebrarà la pròxima setmana, del 6 al 10 de febrer, per a tot l’alumnat del centre.

Una activitat pedagògica titulada ‘Tips interpretatius’ serà l’encarregada d’encetar esta setmana repleta de tallers i conferències. Serà el dilluns, 6, de 16.30 a 19.30 hores i estarà impartit per Aarón Doménech Blanch. Esta activitat va adreçada a l’alumnat del departament de vent metall i percussió. A més a més, de 18.00 a 19.30 hores, per a l’alumnat del departament de tecla i història de la música dels cursos cinquè i sisè, s’ha organitzar una conferència titulada ‘Concert obra Maurice Ravel’, en la què Luis Giner Pérez serà el ponent.

Per al dimarts, 7 de febrer, està programada de 16.30 a 18 hores la conferència ‘Les dones de la música: on estan les compositores?’. Està activitat està dirigida a tot l’alumnat del centre i la ponent serà Shakira Ventura Quintana. A més a més, de 18 a 21 hores, específicament per a l’alumnat de clarinet, hi haurà una masterclass d’este instrument. La classe estarà impartida per David Martínez Doménech.

Pel que fa al dia 8, dimecres, està previst un workshop: ‘el vibràfon en el jazz. El vibràfon jazzístic a Espanya’, en horari de 17.30 a 20.30 hores i va dirigit a l’alumnat de percussió. L’encarregat d’impartir este taller serà Rafael Pérez Vigo. Eixe mateix dia, de 16.30 a 18.30 hores, han programat un taller de neteja i reparació d’instruments de vent metall, que serà impartit per Vicent Lluch Vilar. A més a més, adreçat a tot el departament de tecla, s’ha programat un intercanvi del departament de tecla en el conservatori de Torrent durant tota la vesprada.

Quant a les activitats programades per al dijous, 9, hi haurà una masterclass per a tot l’alumnat del centre titulada ‘prevenció de lesions als músics’, de 16.30 a 18.30 hores, a càrrec d’Àngels Fenollosa Díez. Així mateix, adreçat a l’alumnat de cant i llenguatge musical de primer i segon curs, s’ha programat una activitat pedagògica titulada ‘Gest vocal i fisiologia laríngia’, en horari de 18.30 a 20.30 hores, a càrrec de Carlos Alberto Vidal Úbeda.

I, per a finalitzar esta Setmana Cultural, per al divendres, 10 de febrer, han programat un taller de canyes de lengüeta simple i manteniment de clarinets i saxòfons. Serà de 16.30 a 19.30 hores, anirà adreçat a l’alumnat de clarinet i saxòfon i els professors encarregats d’impartir-lo seran José Antonio Gallardo i Francisco L. Garfella.

El regidor d’Educació, Jose Manuel Tarazona, ha indicat que esta setmana cultural «servix per a completar la formació artística musical mitjançant l'aprenentatge de competències transversals i valors de creixement personal. Cada dia el nostre conservatori demostra la seua qualitat com centre formatiu públic. Agrair al professorat i a la comunitat escolar tota la seua implicació».