El Consell Agrari junt l'Ajuntament realitzarà sessions formatives on s'abordaran temes com la digitalització i l'agricultura ecològica

Es realitzaran el 15 de febrer i 23 de març en col·laboració amb Promoció Econòmica a través del Pacte per l'Ocupació del Camp de Morvedre, i la col·laboració del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Llevant

Per segon any el Consell Local Agrari, en col·laboració amb Promoció Econòmica a través del Pacte per l'Ocupació del Camp de Morvedre, i comptant amb la col·laboració del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Llevant, la Comunitat de Regants de Sagunt i Ascosa Ava Sagunt, impulsa les “II Jornades Tècniques Agràries” que se celebraran els dies 15 de febrer i 23 de març en la seu del Consell Agrari (Plaça de la Trinitat, 2. Sagunt) i que es podran seguir en directe a través del canal de l'Ajuntament de Sagunt per Youtube.

La presentació de les jornades, que ha tingut lloc este matí, ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la presidenta del Consell Agrari, Ana María Quesada; el president de la Comunitat de Regants de Sagunt, José Peris; el president del consell del col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Llevant, Baldomero Segura i el president de Ascosa Ava Sagunt, Francisco Campillo.

Per a l'ocasió, s'han dissenyat dos jornades de caràcter divulgatiu on es combinarà una part inicial de caràcter tècnic amb casos reals i experiències perquè el públic comprove de primera mà la viabilitat de les propostes presentades, acompanyades d'un café en el qual es podrà intercanviar impressions.

La primera jornada, a celebrar el 15 de febrer (17.00-19.30 h.) i sota el títol “Digitalització i innovació per a una agricultura sostenible i rendible”, versarà sobre les noves tecnologies aplicades al camp i com estes ajuden a millorar la rendibilitat de cultius sostenibles. Per a l'ocasió es comptarà amb la presència de Jorge García de Opazo, enginyer agrònom orientat al món de l'agricultura digital i mitjà social. Jorge és un dels comunicadors digitals agroalimentaris més coneguts en xarxes socials i forma part de l'equip professional de l'empresa Integral Mitjana.

El 23 de març (17.00-19.30) se celebrarà la sessió formativa sobre “Agricultura ecològica. Producció i comercialització”. En ella, s'abordarà el puixant interés per l'agricultura ecològica i s'oferiran fórmules pràctiques perquè, de manera fàcil i ràpida, es puga aconseguir una producció ecològica rendible mitjançant els precisos canals de comercialització. En esta ocasió, es comptarà amb la presència de Guadalupe Martín Pardo, enginyera agrònoma, CEO de Lalalá Branda, empresa experta en màrqueting agroalimentari, i amb José Devesa Tarín, enginyer agrònom amb més de 20 anys d'experiència en màrqueting i venda consultiva de serveis en diferents àmbits relacionats amb la professió com el paisatgisme, enginyeria del reg, medi ambient.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha indicat que «nosaltres el que volem és donar totes les eines necessàries perquè el camp siga rendible i tinga futur, perquè si no cada vegada hi haurà més camps abandonats». A més, ha explicat que a causa de les noves indústries que s'instal·laran en el municipi, es reduirà l'espai agrícola, «però això pot anar acompanyat d'un suport a l'agricultura que permeta que s'enfortisca. Encara hi ha zones a Sagunt amb camps abandonats i el repte que hem de tindre és assegurar que aconseguim reactivar el sector i podem traure-li el màxim profit. És imprescindible la digitalització», per això, «el que pretenen estes jornades és una divulgació i difusió de totes eixes oportunitats que estan a l'abast dels agricultors, i el que volem és ajudar-los a desenvolupar tots aqueixos plans de futur».

La regidora del Consell Local Agrari, Ana María Quesada, ha assenyalat que «per al Consell Agrari l'any passat ja va ser una fita amb eixes primeres jornades tècniques agràries, buscant oferir eixa formació alternativa en el nostre municipi en la part agrària». Enguany «volíem fer un pas més enllà i introduir temes que ja estan vigents en l'actualitat agrícola, però que volem portar al Consell Agrari». A més, ha explicat que les jornades s'emetran en directe per Youtube i «també s'han apuntat persones d'altres municipis i províncies, perquè el que volem és que tinga el màxim abast, buscant eixe feedback per a saber el que hem de millorar o mantindre».

A més, Peris ha destacat les novetats i accions innovadores que han realitzat durant els últims anys des de la Comunitat de Regants de Sagunt, en nom de la sostenibilitat i optimització dels recursos i d'altra banda, Campillo ha explicat la seua visió i aportació a les jornades d'enguany. Segura ha explicat la seua col·laboració amb les jornades i els avanços tecnològics que s'han realitzat en la matèria. En este sentit, Darío Moreno, s'ha referit a les tres institucions per a puntualitzar que «són institucions que permeten la difusió de coneixements perquè tothom estiga al dia i perquè tothom conega eixe coneixement tècnic, que és imprescindible que fluïsca al voltant de la comunitat».

Les persones interessades a assistir a les sessions poden fer-ho inscrivint-se en el següent formulari o escrivint un email https://forms.gle/sMjyuLAYKTECh2fh6 a promocioeconomica@aytosagunto.es o telefonant al 96.265.58.86.