El Club de Lluita Camp de Morvedre recrea combats de lluita clàssica en el festival “Saguntum Invicta”

Des de hui divendres fins al diumenge 30 d'abril el Teatre Romà serà l'escenari d'estes recreacions que uneixen esport i cultura


El Club de Lluita Camp de Morvedre participarà en el Festival de Recreacions Històriques de Sagunt Saguntum Invicta que tindrà lloc en el Teatre Romà del 28 al 30 d'abril. La participació del club en este festival naix fruit de la col·laboració amb l'associació Sagunt Civitas arran de la realització del VI Torneig Ciutat de Sagunt, Capital Valenciana de la Romanització en el Teatre Romà el passat octubre i d'esta manera el club tracta de unir esport i cultura.
 
El club recrearà combats de lluita clàssica, la lluita que es practicava en els Jocs Olímpics i altres jocs de l'antiga Grècia i en els ludi de Roma. L'objectiu d'estos combats era derrocar el lluitador contrari fins a tres vegades. En esta batalla, que era més semblant a la lluita lliure olímpica que a la greco-romana, es permetia l'ús de les cames i d'algunes tècniques doloroses i prohibides en l'actualitat, no hi havia límit de temps ni d'espai i estava dirigida per un àrbitre que vetlava, amb l'ús d'una vara si era necessari, perquè es respectaven les regles del joc i els lluitadors no foren passius.
 
El festival de Recreacions Històriques de Sagunt, Saguntum Invicta, que començarà esta vesprada a les 20 h amb una Pompa que eixirà des de l'Ajuntament, s'estendrà fins al diumenge 30 d'abril. Es tracta d'un festival pioner a Espanya en el qual es farà una recreació històrica de l'època imperial de Sagunt. El projecte parteix de la comissió cívica del Consell Assessor de Patrimoni de la Humanitat de l'Ajuntament de Sagunt, del qual forma part Saguntum Civitas. En la Pompa, que finalitzarà en el Teatre Romà, participaran els grups Tarraco Ludus, de Tarragona; Ludus Augusta, de Saragossa; Cohors III Lucensium, de Lugo; l'Associació Napoleònica Valenciana; el Club de Lluita Camp de Morvedre i Saguntum Civitas. En total, seran 150 els assistents que participaran en totes les recreacions històriques que es repetiran al llarg del cap de setmana.