El cicle de música sacra "Sagunt in Excelsis" es presenta en l'Ermita de la Sang amb una ponència sobre el Rèquiem de Mozart

Els concerts de la XIIIa edició d'este cicle musical són gratuïts i comencen l’1 d'abril de la mà de l'Orquestra i el Cor de la Lira Saguntina

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i la Majoralia de la Confraria de la Puríssima Sang del Nostre Senyor Jesucrist i la van presentar ahir en l'Ermita de la Sang el XIII Cicle de Música Sacra Sagunt in Excelsis. El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, va presidir l'acte juntament amb el Clavari de l'any, Vicente Ferruses, el coordinador del cicle Sagunt in Excelsis, Ramón Muñoz, i el director musical Francesc Gamón, qui va impartir una conferència sobre el Rèquiem de Mozart. A l'acte, també va assistir la delegada de Cultura Popular, Remei Torrent.


El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, en el tancament de l'acte, va declarar que “són ja més de cinc els segles que la Confraria de la Puríssima Sang reviu la Setmana Santa de manera extraordinària. Ho fa mitjançant uns actes que des de l'any 2005, i en l'específic marc de diferents espais religiosos de la nostra ciutat com són l'Ermita de la Sang, l'Església del Bon Succés, l'Asil o l'Església del Salvador, inclouen un conjunt de manifestacions musicals d'alt nivell, com és el cicle de música sacra Sagunt in Excelsis, immers en el patrimoni històric de Sagunt, que volem que siga Patrimoni de la Humanitat. Volem que li aporte vida a través de la música, que està associada a este patrimoni, i en un context tan sentit com és la celebració de la Setmana Santa Saguntina, declarada Festa d'Interès Turístic Nacional”.
L'Orquestra i el Cor de la Lira Saguntina inicien el XIII Cicle de Música Sacra Sagunt in Excelsis el dissabte 1 d'abril amb la interpretació del Rèquiem de Fauré, en l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt a les 20.00 hores, dirigit per Pere Molina.


La segona sessió és a càrrec del Ensemble Gradualia amb Simón Andueza com a director, que interpretarà un concert sobre Missa Pro defunctis de Tomás Luis de Victoria, el dimarts 4 d'abril a les 20.00 hores en la Capella de la Residència Verge del Carmen (carrer Emilio Llopis, 12 de Sagunt).


El 9 d'abril, Diumenge de Rams, tindrà lloc el tercer concert encarregat a l'Orquestra i el Cor Ad Libitum, que interpretaran el Rèquiem de Mozart amb Francesc Gamón com a director. La representació tindrà lloc en l'Església de La nostra Senyora del Bon Succés (carrer Sant Francisco, 38 de Sagunt) a les 20.00 hores.


El concert de clausura del Sagunt in Excelsis arribarà de la mà de Musica Reservata, que interpretarà Officium Defunctorum de Tomás Luis de Victoria, el dimarts 11 d'abril a les 20.00 hores en l'Església d'El Salvador (carrer València, 15 de Sagunt).


Un any més l'Ajuntament de Sagunt col·labora en l'organització d’estos concerts, de caràcter gratuït per al públic, a causa de la tradició i a la curiositat que genera entre la ciutadania este tipus de música. A més, el Consistori complementa la celebració d'una festa com la Setmana Santa, reconeguda com d'Interés Turístic Nacional.