El Centre Cultural Mario Monreal acollirà aquest dissabte el concert dels pianistes Omar Vilata i Mario Prisuelos

Aquesta cita musical, organitzada per la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, servirà per a celebrar el segon aniversari de la inauguració d'aquest espai cultural municipal
Imagen 1

 

El Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt acollirà aquest dissabte, 24 d'octubre, a les 19.30 hores, el concert dels pianistes Omar Vilata i Mario Prisuelos. Aquesta cita musical, organitzada per la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, servirà per a celebrar el segon aniversari de la inauguració d'aquest espai cultural municipal. 

 
Quant al programa, cal destacar que Omar Vilata realitzarà una improvisació, mentre que Mario Prisuelos interpretarà Adalid, piano romàntic. Concretament, una obra de Chopin, Nocturn op. 48 nº 1, i una selecció de Marcial del Adalid, el gran pianista i compositor de la Corunya que és una de les figures prominents del romanticisme musical espanyol. D'aquest últim compositor tocarà les peces: Romances sense paraules, El lament i Soirées d’automne à la ferme. 
 
Omar Vilata
 
Recentment, el pianista Omar Vilata s'ha format en noves tècniques musicals, per exemple sobre com preparar espais apropiats perquè les persones de totes les edats puguen traure la seua capacitat d'expressió. A més, ha compartit les seues enriquidores experiències en aquest àmbit impartint formació per tota la Comunitat Valenciana i, especialment, a Sagunt amb el Taller d'expressió personal amb el piano. 
 
Paral·lelament, ha aprofundit en el que denomina un procés d'alliberament de pesades herències del sistema acadèmic musical, construint un format molt personal de concerts anomenat Piano Íntim, que ha oferit a Sagunt. Segons afirma Vilata, li ha donat molts moments de comunicació senzilla i vertadera amb el públic present.
 
Fa dos anys Omar Vilata inaugurava el Centre Cultural fent un homenatge pianístic a Mario Monreal, tendint un pont amb records de la seua infància. Ara, la seua contribució al programa va a ser curiosament l'Absència de programa, és a dir, la focalització de les seues energies en la interacció pura amb l'instrument en el moment i l'espai presents, per a trobar-se amb la seua expressió sincera i compartir-la amb els espectadors. En definitiva, segons destaca, fa una proposta d'autenticitat. 

Mario Prisuelos
 


Mario Prisuelos realitza els seus primers estudis de piano en el Conservatori de Madrid, la seua ciutat natal. De molt jove es trasllada a Viena per a ampliar la seua formació acadèmica amb el professor Leonid Brumberg. Després d'aquesta etapa torna a Madrid, on perfecciona la seua tècnica amb el mestre Humberto Quagliata i continua la tradició pianística de grans mestres com Alfred Cortot, Claudio Arrau o Arthur Rubinstein.

Des de jove, Mario Prisuelos comença una intensa activitat realitzant concerts com a solista i en grups de càmera. La seua consagració a nivell europeu va ser en el Festival de piano de Feuchtwangen dins de l'aclamat Musikzauber Franken a Alemanya. A partir d'ací, debuta en altres ciutats europees de gran tradició musical com Viena, Milà, Londres o Zagreb, convertint-se en un reclam en alguns dels festivals europeus més importants. 

És reseñable la gira europea que va realitzar presentant el programa 'De Bach a Khachaturian' i que va concloure en la Fundació Juan March de Madrid. Així mateix cal citar l'extensa gira nord-americana que va tenir lloc en 2010. Després de la seua actuació en el Carniage Hall de Nova York té previst debutar a Orient, Xina i Japó. 

El seu nou CD, gravat per al segell Universal, dedicat a la música per a piano d'una de les figures clau del romanticisme espanyol, el compositor Marcial del Adalid, ha rebut un gran acolliment per part del públic i de la crítica.