El Centre Cívic acull una xarrada sobre consells de seguretat per a persones majors

L'acció l'ha realitzada el servici de Participació Ciutadana de la Policia Nacional amb la col·laboració del departament de Serveis Socials

Al llarg del matí de hui, dimarts 7 de febrer, el servici de Participació Ciutadana de la Policia Nacional amb la col·laboració del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt, ha fet una xarrada dirigida a les persones majors del municipi sobre ‘Consells de seguretat per a majors’.

L'activitat, que ha tingut lloc en el Centre Cívic del Port de Sagunt, ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor de Serveis Socials, Alejandro Sotoca i delegat de Participació Ciutadana de la Policia Nacional, Manolo Benito, qui ha impartit la xarrada.

Durant la jornada s'han abastat temes com situacions quotidianes en les quals es donen casos de delinqüència i com identificar-los, ciberseguretat, consells per a anar al banc, maneres d'actuar davant possibles abusos en l'entorn familiar residencial i consells per a tindre una major seguretat en el domicili i al carrer.

Darío Moreno ha explicat que «és important que per part de les institucions ens assegurem que arribem a oferir benestar a tota la ciutadania. Per descomptat, la seguretat té un paper vital que tots puguem gaudir en igualtat». Li ha agraït a la Policia Nacional que «sempre té la predisposició a treballar i que dins dels nous temps, també s'han anat adaptant a les noves tecnologies i noves formes de delinqüència».

D'altra banda, Alejandro Sotoca, ha indicat que «ens veiem en la necessitat de donar estes xarrades per a poder ajudar la ciutadania, sobretot les persones majors, però també les famílies perquè puguen estar a l'aguait d'estes coses i puguen previndre estos casos».

Moreno ha destacat que l’objectiu de la xarrada és que les i els assistents sàpien quins són els recursos que «estan a la vostra disposició en cas que visqueu situacions de delinqüència o conegueu a algú que les estiguen vivint, però també incidir que la Policia Nacional i totes les institucions, com és el cas de la Policia Local i l'Ajuntament, estem prop de vosaltres i el que volem és poder donar una resposta als diferents problemes».