El Campionat de Lluita de la Comunitat Valenciana i el Torneig Popular de Lluita Platja es disputaran aquest dissabte en la platja del Port de Sagunt

L'Ajuntament de Sagunt col·labora en l'organització d'ambdues competicions, que s'emmarquen dins de la programació: “Estiu a la mar, esport i cultura d’esplai”


El Campionat de Lluita de la Comunitat Valenciana i el Torneig Popular de Lluita Platja tindran lloc el dissabte, 2 de juliol, a partir de les 17 hores, en la platja del Port de Sagunt, al costat de la plaça de la Concòrdia, de la mà del Club de Lluita Camp de Morvedre. L'Ajuntament de Sagunt col·labora en l'organització d'ambdues competicions, que s'emmarquen dins de la programació: “Estiu a la mar, esport i cultura d’esplai”. Com a novetat, enguany el consistori s'encarregarà de col·locar graderies per al públic.
 
En aquest sentit, el delegat d'Esports, Guillermo Sampedro, ha destacat: “En organitzar i col·laborar l'Ajuntament es dóna visibilitat a un esport en el qual la ciutat és un referent en l'àmbit nacional”. Sampedro ha animat “a tots a assistir a veure en viu el desenvolupament del campionat”.
 
Enguany es disputarà la cinquena edició del Torneig Popular de Lluita Platja "Port Sagunt". Està obert a la participació del públic en general per a xics i xiques no federats sense experiència prèvia. Aquest torneig de Lluita Platja és pioner doncs, a més de ser el més antic en aquesta modalitat, és l'únic torneig popular de lluita en tota Espanya. Aquest esdeveniment naix en el marc dels esports de platja, per a proporcionar una experiència lúdica i esportiva.
 
A més, la Federació Valenciana ha tornat a confiar en el Club de Lluita Camp de Morvedre, després de l'èxit aconseguit en les tres edicions anteriors, per a organitzar el quart Torneig Autonòmic de Lluita Platja. Es podran veure de nou als millors esportistes valencians d'aquesta especialitat que tan bona impressió van causar els passats anys. Aquesta competició serà només para federats.
 
“Novament ens enfrontem al repte d'organitzar tots dos tornejos i de tornar a proclamar-nos per quarta vegada consecutiva campions de la Comunitat Valenciana per equips”, afirmen des del Club de Lluita Camp de Morvedre. 
 
La lluita de platja va ser reglamentada per la Federació Internacional en 2004 amb la finalitat de reunir totes les formes de lluita tradicionals practicades en arena i amb l'objectiu de popularitzar-les a tot el món. La peculiaritat d'aquesta modalitat és que es competisca directament en l'arena i així es promouen els valors d'un esport divertit, segur, accessible i ecològic.
 
Concretament, la lluita platja es practica en vestit de bany dins d'un cercle d'arena de 6 metres. Les regles són simples: 2 punts al lluitador que aconsegueix derrocar al seu oponent d'esquena i 1 punt al lluitador que aconsegueix traure al seu rival fora dels límits o derrocar-ho però no d'esquena. El primer lluitador que sumeix 3 punts guanya el combat. El temps límit és de 3 minuts.
 
La lluita platja està inclosa en el programa dels Jocs Olímpics de la Joventut des de la seua primera edició a Singapur en 2010 i estarà present en Sant Diego (EUA) en els primers Jocs Mundials de Platja de 2017.
 
Per a més informació: www.lluitacampmorvedre.es