El barri d’Els Vents reuneix més de 200 persones en la primera acció informativa i lúdica sobre recollida de residus

En la trobada es van repartir 200 poals i bosses per a matèria orgànica
Imagen 1Imagen 2
 
El barri d’Els Vents de Sagunt serà un dels primers a implantar de manera integral la recollida selectiva de la matèria orgànica. Per este motiu, l'Ajuntament de Sagunt organitzà dissabte passat una acció informativa i lúdica a peu de carrer amb l'objectiu d'explicar a la ciutadania com separar els residus a casa per a contribuir a cuidar el medi ambient.
 
La regidora de Medi Ambient, Teresa García, ha agraït l'esforç de la ciutadania per a dur a terme este projecte i ha recordat els importants beneficis d'esta campanya, així com la seua transversalitat “ja que este projecte, en el qual estan implicats tant l'Equip de Govern com l'Oposició, diverses regidories i compta amb la col·laboració de la SAG, pretén canviar la gestió de residus en el nostre municipi per a aconseguir més i millor reciclatge i millors rendiments en les taxes de recollida”.
 
Perquè esta activitat tinguera un caràcter més festiu, es va desenvolupar en el Casal Jove un taller mediambiental on els xiquets i les xiquetes van aprendre a reciclar en la llar i quin és el cicle de la matèria orgànica. A més, a les més de 200 persones que van acudir se'ls va fer lliurament d'un poal especial per a la separació de la matèria orgànica en les seues cases.
 
Des de fa mesos, l'Ajuntament de Sagunt està duent a terme campanyes de conscienciació i sensibilització mediambiental, s'han impartit xarrades informatives en diferents associacions i entitats de la localitat, fins i tot visites porta a porta als grans productors d'este tipus de residus. Cal destacar que els centres escolars de Sagunt ja arrepleguen de manera segregada les restes de menjar i compten amb contenidors marrons on dipositen els residus.